23948sdkhjf

"Sygeplejerskerne skal have mere i løn"

Sygeplejersker bør have mere i løn: Lønnen matcher ikke deres store ansvar og sygeplejens værdi for samfundet," lød det på Dansk Sygeplejeråds kongres.
"Vi skal påtage os ansvar, lederskab og bidrage til løsninger for at sikre et sammenhængende og bæredygtigt sundhedsvæsen."
Det sagde formanden for Dansk Sygeplejeråd, Grete Christensen, på Danske Sygeplejeråds kongres, hvor hun også plæderede for, at sygeplejersker generelt bør have en lønstigning, der svarer det ansvar, de påtager sig i det daglige.

På Dansk Sygeplejeråds kongres vedtog man i går en udtalelse rettet til de folkevalgte politikere på Christiansborg. Budskabet er, at politikerne skal sikre den økonomi, der er nødvendig for, at Dansk Sygeplejeråd kan forhandle en højere løn hjem til sygeplejerskerne.

”Sygeplejerskers løn skal svare til arbejdets værdi og den værdi, professionen skaber for og i samfundet. Lønnen skal afspejle sygeplejerskernes og fagets betydning for sundhed og livskvalitet i et moderne velfærdssamfund som det danske. Det gør den ikke i dag,” sagde Grete Christensen formand i Dansk Sygeplejeråd på kongressen.
Der er desuden udgivet en officiel udtalelse, som du kan læse her.

Stolthed over profession
Grete Chritensen lagde i sin opsummering vægt på, at der er brug for en tæt dialog med medlemmerne, stærke fællesskaber, der udvikler såvel sygeplejen såvel som fagbevægelsen samt en nysgerrighed over for nye muligheder.

”For at sikre et bæredygtigt sundhedsvæsen som en af samfundets grundpiller, kræver det af os, at vi bygger videre på stoltheden over sygeplejeprofessionen,” sagde Grete Christensen.

I kongressens debatter om det bæredygtige sundhedsvæsen var det et gennemgående tema, at der stilles stadig øgede krav om mere aktivitet for færre ressourcer. Det presser fagligheden, skriver dsr.dk

”Vi skal passe på den udvikling, hvor der kun ses på aktivitet og kvantitet. For sygepleje af høj kvalitet kræver, at der er det rette antal veluddannede sygeplejersker til rådighed,” slog Grete Christensen fast.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08