23948sdkhjf

Få ny viden om demens to dage i træk

Nu starter DemensDagene. Over 900 fagpersoner deltager i den tværfaglige konference.
To dage, 11 symposier og over 900 deltagere.
Det er igen blevet tid til DemensDagene.

Torsdag og fredag samles fagfolk fra hele landet i København for at få ny viden, blive inspireret og udveksle erfaringer. Den tværfaglige konference arrangeres af Nationalt Videnscenter for Demens, og i år er det overordnede tema ’Et sundt liv for alle’.

”Vi vil gerne udbrede viden om, at ved at leve sundt, så kan man måske nedsætte risikoen for demens. Og så vil vi sætte fokus på det her med at tænke forebyggelse ind i indsatsen for mennesker med demens,” fortæller Gunhild Waldemar, leder af Nationalt Videnscenter for Demens.

Deltagerne på DemensDagene bliver opdateret både på de sidste nye forskningsnyheder og ikke mindst på nye metoder og erfaringer fra praksis. Konferencen starter og slutter med fælles symposier, og derudover er der næsten 40 forskellige foredrag at vælge mellem om bl.a. fysisk træning, aktivt liv med demens og gode stunder i hverdagen.

Sundheds- og ældreminister Sophie Løhde åbner konferencen sammen med regionsrådsformand i Region Hovedstaden, Sophie Hæstorp Andersen.

Summer af aktivitet

DemensDagene tiltrækker hvert år over 900 fagpersoner.

Konferencen henvender sig bredt til medarbejdere og ledere, der arbejder med mennesker med demens, og deltagerne tæller både social- og sundhedspersonale, plejehjemsledere, sygeplejersker, demenskoordinatorer og terapeuter.

”Og vi ved, at der er mange, der vender tilbage hvert eneste år og har en aftale med deres ledelse om, at det er en del af deres job at sørge for at blive inspireret på DemensDagene. Det er vi jo rigtig glade for,” siger Gunhild Waldemar fra Nationalt Videnscenter for Demens.

Hun deltager selv i mange konferencer og møder, og der er næsten ikke noget, der kan modsvare det, man oplever på DemensDagene, mener hun.

”Jeg glæder mig hvert år til DemensDagene, fordi jeg synes, at den her summen af aktivitet er helt fantastisk. Og så glæder jeg mig selvfølgelig til at høre om, hvad der foregår rundt om i Danmark, jeg prøver at gå lidt rundt og lytte med de forskellige steder,” fortæller Gunhild Waldemar.

DemensDagene løber af stablen den 19. – 20. maj i Tivoli Hotel & Congress Center i København.

Scenen er din på DemensDagene - frie foredrag á 15 minutters varighed fra vidensfolk over hele Danmark

PLE-byline navn: Af Lotte Brochmann

De Frie Foredrag
Også i år er der Frie Foredrag på programmet på DemensDagene.
Her er det konferencedeltagerne selv, der præsenterer udviklings- og forskningsprojekter.
”Hvis man har et projekt, man arbejder med, og gerne vil præsentere for de andre deltagere på DemensDagene, så har vi reserveret et parallelsymposium til det,” fortæller Gunhild Waldemar fra Nationalt Videnscenter for Demens.
Tidligere har der f.eks. været Frie Foredrag om robotsælen og om dans for demensramte.
”Selvom vi prøver at følge med i alt, der foregår rundt omkring, og vi inviterer forskellige oplægsholdere, og sætter nye ting på programmet, så kan vi ikke have overblik over alt, der foregår. Og det her er en mulighed for at melde sig, hvis man har et projekt, man gerne vil fortælle om. Det synes jeg, er utrolig vigtigt,” siger hun.
Det Frie Foredrag varer 15 minutter og bagefter er der afsat fem minutter til spørgsmål fra tilhørerne.
Indtil den 1. april har man på Nationalt Videnscenter for Demens´hjemmeside kunnet ansøge om at præsentere resultater og erfaringer fra egne forsknings- og udviklingsprojekter på symposiet Frie Foredrag. Og alle ansøgninger er blevet bedømt og udvalgt af Nationalt Videnscenter for Demens.
Der er Frie Foredrag på DemensDagene torsdag den 19. maj fra kl. 13.30 – 14.30.


Artiklen er bragt 6. maj i fagbladet Magasinet Pleje. Derfor ville du normalt skulle bruge en abonnements-kode for at læse den. Vi åbner dog vores online-univers på magasinetpleje.dk for en stund. Derfor kan du lige nu læse hele Magasinet Pleje online - gratis.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.068