23948sdkhjf

Demens: Esbjerg undersøger brugen af antipsykotisk medicin

Kommunen har bedt Praksisafdelingen om en aktuel opgørelse.
Esbjerg Kommune har bedt Praksisafdelingen i Region Syddanmark undersøge det aktuelle forbrug af antipsykotisk medicin til ældre med demens. Det sker på baggrund af et studie fra Nationalt Videnscenter for Demens, som har kortlagt forbruget af antipsykotiske lægemidler blandt personer fra 65-års alderen og opefter i Danmark i 2012.

"De fire år gamle tal kan vi ikke bruge som baggrund for vores arbejde i dag. Derfor har vi straks bedt Praksisafdelingen om en aktuel opgørelse, så vi kan få afklaret, om vi på den baggrund skal ændre noget i vores pleje af mennesker med demens. Det er lægerne, der udskriver medicinen. I Esbjerg Kommune er vi helt enige i, at brugen af antipsykotisk medicin til ældre med demens bør begrænses mest muligt, og det vil vi i samarbejde med lægerne til enhver tid arbejde for. Vi vil være en demensvenlig kommune, som skaber bedst mulig livskvalitet for demensramte borgere og deres pårørende med udgangspunkt i den nyeste viden og evidens. Derfor har vi også gennem flere år haft fokus på at udvikle medarbejdernes kompetencer inden for demensområdet, så de får de bedste forudsætninger for at forstå og imødekomme behovene og de særlige udfordringer, der knytter sig til arbejdet med mennesker med demens. Vi fokuserer fortsat målrettet på medarbejdernes faglige kompetencer, så de anvender den nyeste viden på demensområdet i arbejdet med borgeren med demens," siger direktør for Sundhed & Omsorg, Arne Nikolajsen.

Blandt de tiltag, som skal være med til at sikre, at borgere med demens i Esbjerg Kommune og deres pårørende oplever den bedst mulige livskvalitet er fremadrettet også et større fokus på indretningen af byrum og boliger, så de tilpasses de behov, som demente og deres pårørende har. Det fremgår af den demensstrategi for de kommende fire år, som kommunen netop har udarbejdet.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109