23948sdkhjf

Pris til nyskabende samarbejde

Træningsenheden Aalborg Kommune og UCN vinder Danske Fysioterapeuters iværksætter- og innovationspris 2016.
Et samarbejde mellem Træningsenheden i Aalborg Kommune og UCN om en ny funktion, som kombinerer forskning på uddannelsen i fysioterapi med forskning i praksis, er så nyskabende, at de to samarbejdspartnere har modtaget Danske Fysioterapeuters iværksætter- og innovationspris 2016.

Træningsenheden i Aalborg Kommunes Ældre- og Handicapforvaltning og UCNFys deler en medarbejder, som skal bygge bro mellem forskningen på uddannelsen og forskningen i praksis inden for det fysioterapeutiske felt. Kombinationsstillingen er den først af sin slags i Danmark.

"Vi har i forvejen et nært samarbejde om forsknings- og udviklingsprojekter. Og med den fælles medarbejder kan vi etablere endnu flere projekter på tværs af organisationerne, som kan bidrage til udviklingen af vores fag og vores egne indsatser," siger leder af Træningsenheden i Ældre- og Handicapforvaltningen Hanne Brusgaard Petersen. Hun tilføjer, at Træningsenheden er stolte af at vinde både den regionale og den landsdækkende iværksætter- og innovationspris.

På tværs

I stillingen er der ansat en fysioterapeut med en kandidatuddannelse og Ph.D., som arbejder henholdsvis på UCNs fysioterapeutuddannelse og i Træningsenheden i Aalborg Kommune. Arbejdsopgaverne er projekter, som går på tværs af de to organisationer. På den måde kan partnerne drage nytte af hinandens kompetencer og adgang til målgrupperne. Og det er en stor gevinst i arbejdet med kvalitetssikring og udvikling af træningsområdet, der kommer nuværende og kommende borgere med behov for genoptræning til gavn, fortæller Aalborg Kommune.

Så stor en gevinst, at Danske Fysioterapeuter har belønnet projektet med sin iværksætter- og innovationspris 2016. Prisen overrækkes i eftermiddag i Europahallen i Aalborg Kongres- og Kulturcenter. Det er Trænings- og aktivitetschef i Aalborg Kommune Hanne Brusgaard Petersen og Studieleder på UCNFys Dorte Drachmann, som modtager prisen personligt som fysioterapeuter.

I februar vandt Træningsenheden og UCN Danske Fysioterapeuters regionale iværksætter- og innovationspris 2016 for projektet og gik dermed videre i den landsdækkende konkurrence.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109