23948sdkhjf

Akutsygeplejersker forebygger indlæggelser

For andet år i træk kan Køge Kommunes akutsygeplejersker bryste sig af at have forebygget over én indlæggelse om dagen i stærkt samarbejde med hjemmeplejen.
Akutteam Køge forebygger, at ældre eller sygdomssvækkede personer indlægges på sygehuset, fordi borgeren har fået den nødvendige behandling derhjemme i trygge rammer af Køge Kommunes Akutteam.
Og for andet år i træk kan Køge Kommunes akutsygeplejersker bryste sig af at have forebygget over én indlæggelse om dagen.

”Det kan være svært at vende tilbage til hverdagen derhjemme, når man netop er blevet udskrevet fra sygehuset og det kan ende med en ny indlæggelse for ældre eller sygdomssvækket personer. Derfor har vi i Køge Kommune oprettet et Akutteam bestående af sygeplejersker, der har til opgave at forebygge indlæggelser og sikre bedre overgange imellem læger, sygehus og kommune” siger Dora Olsen, formand for Social- og Sundhedsudvalget.

Akutteamet arbejder tæt sammen med sygehuse og praktiserende læger, og også med resten af kommunens hjemmepleje, som overtager hjemmebehandlingen efter de første dage.

Nye tal fra Akutteam Køge viser, at Køge Kommunes indsats for at undgå indlæggelser virker. Hjem fra hospitalet – og tilbage igen. Sådan går det ofte, når en ældre eller sygdomssvækket person bliver udskrevet fra sygehuset, men det behøver ikke være sådan. Ofte kan indlæggelsen på sygehus helt undgås med hjælp fra Akutteam Køge.

Alene i 2015 fik 993 borgere hjælp fra akutteamet og akutsygeplejerskerne har forhindret 377 indlæggelser på et år. Akutteamet har i samråd med praktiserende læger og sygehuslæge varetaget sygeplejen og på den måde sparret en indlæggelse eller formindsket antallet af indlæggelsesdage.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111