23948sdkhjf

Sygeplejersker skal bemande ambulancer

Et flertal i regionsrådet i Region Syddanmark har netop besluttet at sætte et nyt pilotprojekt i værk, der foreløbigt skal løbe i ét år.
I Region Syddanmark skal sygeplejersker nu bemande fire sygetransportbiler i regionen. Det har et flertal af regionsrådet netop besluttet. Det nye pilotprojekt skal styrke kvaliteten på patienttransporterne i Region Syddanmark mellem sygehusene og aflaste ambulanceredderne. Pilotprojektet løber foreløbigt i ét år.

Sygeplejersker, der er ansat på akutsygehuse, skal sammen med en chauffør eller en assistent fra regionens ambulanceoperatører bemande fire biler, der er dedikeret til at køre de såkaldte ’liggende interhospitale kørsler’ – altså kørsler hvor ikke-akutte patienter, der har brug for at ligge ned, skal bringes fra ét sygehus til et andet. De fire biler kører ud fra de fire akutsygehuse i Kolding, Aabenraa, Esbjerg og Odense og kommer til at køre i tidsrummet 07:00 til 19:00 på hverdage. Det er i dette tidsrum, der er flest transporter mellem sygehusene.

Sygeplejerskerne skal uddannes i løbet af juni, og det forventes, at de starter tidligst 1. juli. Region Syddanmark vil tilkøbe bilerne hos ambulanceoperatørerne BIOS Ambulance Services og Responce A/S. Sygehusene stiller sygeplejerskerne til rådighed på samme vis, som de stiller læger til rådighed i akutlægebilerne.

Et supplement

Udvalgsformand for det præhospitale udvalg Thyge Nielsen (V) ser frem til at kunne tilbyde et supplement til det eksisterende beredskab.

"Vi har hver eneste dag rigtig mange kørsler, og derfor giver det god mening, at vi kigger på, hvordan vi bedst løser vores præhospitale opgaver, så vi bruger ambulancereddernes kompetencer de rigtige steder. De fire ekstra biler forventes at kunne udnyttes fuldt ud og gøre god gavn. Sygeplejerskerne skal med andre ord ikke afløse redderne, men i højere grad frigive dem til de opgaver, som de er specialister i," siger han.

Derfor vil de nye sygeplejerske-bemandende ambulancer kunne supplere og aflaste ambulanceredderne, så de i højere grad kan koncentrere sig om akutte kørsler.

"Det er ikke nogen hemmelighed, at rekrutteringssituationen i regionen er vanskelig. Derfor har vi forsøgt at tænke ud af boksen, og jeg synes faktisk, vi har fundet en løsning, der kommer patienterne, redderne og hele det præhospitale område til gode," lyder det fra Thyge Nielsen.

Et flertal i regionsrådet i Region Syddanmark besluttede mandag at sætte det nye pilotprojekt i værk. Enhedslisten, SF og Liberal Alliance stemte imod.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093