23948sdkhjf

Bygningskonstruktører vinder DM med Safety Chair

Fire bygningskonstruktørstuderende fra University College Nordjylland kan nu kalde sig danmarksmestre i entreprenørskab. De opfandt Safety Chair, der hjælper mennesker med gangbesvær eller svære handicap ned ad trapper på en værdig måde.
De fire studerende, Christian Bødker, Lasse Mørk Madsen, Tonny Nørlev og Lasse Switzer, står bag vinderidéen Safety Chair, da de vandt DM i entreprenørskab i denne uge.

Deres produkt skal hjælpe mennesker med gangbesvær eller svære handicap ned ad trapper på en værdig måde. Produktet er især aktuelt ved evakuering, for eksempel pga. brand, hvor de primære flugtveje for gangbesværede og kørestolsbrugere, såsom lifte og elevatorer, kan være sat ud af funktion.

"Det er fuldstændig fantastisk! Vi havde en god fornemmelse, men det kom alligevel bag på os. Nu kan vi uden tvivl starte den virksomhed, vi drømmer om. At vi så også skal til EM – det er vildt," lyder det begejstret fra de fire studerende.

SafetyChair-stolen kan nemt monteres på et trappegelænder og kan betjenes uden instrukser. Stolen bruger ikke strøm og kan klappes sammen, så den kan bruges, hvor det er nødvendigt. De studerende fik 1. pladsen i kategorien Samfund & Mennesker og altså sejren i det samlede danmarksmesterskab. De 50.000 kr. vil de nu bruge på at videreudvikle deres idé til en egentlig virksomhed.

Det er Fonden for Entreprenørskab, der står bag konkurrencen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109