23948sdkhjf

Konkurser: Bolden ligger hos kommunerne nu

DI siger: "Det er på høje tid, at de kommunale ordregivere kigger på deres praksis i samarbejdet og de betingelser, som de byder de private leverandører.
I går kom nyheden om, at endnu en privat plerjevirksomhed er gået konkurs. BR Service har drejet nøglen om , og det vækker naturligvis igen debatten om en forestående indsats for at komme de mange konkurser til livs.

DI reagerer ved at sige, at bolden nu ligger hos kommunerne.

"Antallet af konkurser i pleje- og omsorgsbranchen overstiger langt antallet af konkurser i erhvervslivet generelt. Det er derfor på høje tid, at de kommunale ordregivere - det vil sige kommunerne - kigger på deres praksis i samarbejdet og de betingelser, som de byder de private leverandører," siger branchedirektør Mette Rose Skaksen.

"Med overvejende fokus på priskonkurrence mellem leverandørerne og kritisable rammevilkår er flere kommuner i fuld gang med at ødelægge en branche, som skal sikre borgerne det frie valg. Omkostninger er andet end det kortsigtede prisfokus og konkurrencen skal også bruges til at udvikle og forbedre kvaliteten. 70 procent af ældre ønsker det frie valg mellem leverandører, viser tal fra Sundheds- og Ældreministeriet."

Branchedirektøren mener, at de kommunale ordregivere langt hen ad vejen er ansvarlige for de vilkår, de private virksomheder i pleje- og omsorgsbranchen skal operere i.

"Dansk Sundhed og Velfærd, som er brancheorganisation for de private virksomheder, har længe søgt dialogen med kommunerne om dette. Branchen tager dette meget alvorligt og Dansk Industri har derfor fået Kammeradvokaten til at udarbejde en vejledning til forebyggelse af konkurser til kommunerne. Dansk Sundhed og Velfærd har desuden taget initiativ til en række fælles pejlemærker fra en række organisationer til udvikling af vores ældrepleje," siger hun.

"Vi fortsætter naturligvis dialogen, men bolden ligger ude i kommunerne nu," siger branchedirektør Mette Rose Skaksen.

Vejledning til kommunerne kan findes her .
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14