23948sdkhjf

Is fra Skarø hurtigere over disken til sundhedssektoren

Ny ismaskine, som kan producere 32 is i minuttet, øger også produktionens fleksibilitet, så der hurtigt kan omstilles fra fremstilling af gourmetis til patientis i sundhedssektoren.
"Enten afvikler vi produktionen, eller også automatiserer vi."

Sådan siger Martin Jørgensen, som er leder af isproducenten Skarøs forsknings- og udviklingsafdeling, om den skillevej, som virksomheden stod overfor for et par år siden.

Valget faldt på automatisering af produktionen fra lagertank over transportbånd og datomærkning til pakning.

Kvalitetsforbedring ved chokkøling
Is fra Skarøs produkter er efterspurgte i både Europa og Asien, og automatiseringen har gjort det muligt at følge med efterspørgslen på de økologiske is, så produktionen af is baseret på birkesaft og sukkertang nu er tidoblet.

"Uden at det er gået ud over kvaliteten," påpeger Martin Jørgensen.

"Med et ny anlæg kan vi chokfryse isen. Den kortere fryseperiode betyder mindre krystallisering og dermed en mere cremet is."

Så det er lidt en misforståelse, at automatisering er lig med kvalitetsforringelse.

Den nye ismaskine, som kan producere 32 is i minuttet, øger også produktionens fleksibilitet, så der hurtigt kan omstilles fra fremstilling af gourmetis til patientis i sundhedssektoren.

Automatisering giver international goodwill
Isproducenten på den lille ø med 27 indbyggere har international bevågenhed og leverer blandt andet is til luftfartsselskabet Singapore Airlines, og automatiseringen har kun forbedret virksomhedens image. Ikke mindst i Asien, fortæller Martin Jørgensen:

"Automatiseringen har kun forbedret vores brand iblandt vores asiatiske kunder, som synes godt vores nye produktion. Og i næste uge får vi besøg af en japansk kunde, som skal se produktionen."

Drømmen om en robot
Indkøring af automationsanlægget har ifølge Martin Jørgensen været en til tider tung proces, men den har samtidig givet mod på yderligere optimering.

"Vi håber, at vi snart får råd til en robot, som kan stå for pakning af is," siger han til AutomationsFokus, og fortsætter:

"Vi vil gerne frigøre vores ansatte yderligere til andet end det ensidige arbejde."

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078