23948sdkhjf

Grænseoverskridende samspil skal sikre fremtidens demenspleje

Demenskonference i dag som startskud på 'Demantec' - et treårigt tværregionalt samarbejdsprojekt mellem Danmark og Tyskland, som skal udvikle og afprøve sundheds- og velfærdsteknologier målrettet mennesker med demens.
Tyskerne er idag tirsdag draget nord for grænsen for at deltage i en stor workshop i Aabenraa. Et visionært dansk-tysk samarbejde skal nemlig sikre bedre pleje og omsorg for demente og deres pårørende.

På tværs af den dansk-tyske grænse skal de nyeste teknologier kobles med specialisering og efteruddannelse af plejepersonale, så sundheds- og plejesektoren kan håndtere det stigende antal borgere, der får en demenssygdom.

"Demens er en af vores tids største udfordringer i både Danmark og Tyskland. Hver tredje risikerer ifølge prognoser at blive ramt af demens. Det stiller den demente, de pårørende og samfundet over for en svær opgave. Udviklingen kræver et markant skifte i måden, vi arbejder med og tænker muligheder for borgere med demens i sundheds- og plejesektoren," lyder det fra Welfare Tech, der er en af de danske partnere i projektet, der kaldes 'Demantec'.

På dagens demenskonference skal deltagerne høre om de nyeste erfaringer med demenspleje fra Tyskland, besøge det specialiserede demensplejehjem "Rise Parken" i Rødekro og opleve nye teknologier til demensramte i en udstilling.

Om Demantec
Demantec er et treårigt tværregionalt samarbejdsprojekt mellem Danmark og Tyskland, som skal udvikle og afprøve sundheds- og velfærdsteknologier målrettet mennesker med demens.

Målet er at skabe bedre plejetilbud ved at tilpasse, sammenkoble og videreudvikle eksisterende teknologier, så de imødekommer de særlige udfordringer, der er forbundet med en demensdiagnose. Teknologierne skal sikre både øget livskvalitet for den demente og styrke fagpersonalet med bedre arbejdsforløb og procedurer, som kan integreres i undervisning og forskning og derved også i efteruddannelse.

Samtidig giver det grænseoverskridende samarbejde virksomhederne en unik indsigt i konkrete udfordringer i demensplejen og viden til, hvordan deres løsninger kan skaleres og tilpasses til store markeder. Projektet er finansieret af Interreg Deutschland-Danmark med midler fra Den Europæiske Fond for Regionaludvikling og Syddansk Vækstforum.


Partnere i Demantec

Tyske partnere
• Flensburg University of Applied Science
• DIAKO – Soziale Einrichtungen GmbH
• Gesundheitsregion Nord
• Pflegeheim ”Unter dem Regenbogen”

Danske partnere
• Anygroup ApS
• Aabenraa Kommune – Rise plejecenter
• CoLab (Syddansk Sundhedsinnovation)
• Lifepartners A/S
• University College Sjælland
• Welfare Tech
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125