23948sdkhjf

Sønderborg tilgodeser de små

Virksomhederne skal inddrages i udbudsprocessen og have tilbudt undervisning.
I Sønderborg Kommune skal små og mellemstore virksomheder have nemmere ved at deltage i kommunens udbud. Det er tanken bag en række konkrete initiativer, der nu er sat i gang, og som skal effektueres fra 2017.

"I Sønderborg er der rigtig mange små og mellemstore virksomheder, og de skal naturligvis have en fair chance for at komme til fadet i forhold til at vinde en opgave som kommunal leverandør. Det betyder, at vi skal finde en ny måde at arbejde på, og det er vi i gang med," fortæller Ole Wandahl Stenshøj, der er formand for erhvervsudvalget.

Dialogmøder

De nye udbudsformer indeholder flere tiltag. Fremover skal virksomhederne inviteres ind til dialogmøde forud for udarbejdelsen af kravsspecifikationerne. Det vil sige, at virksomhedernes input bliver inddraget i arbejdet med at udforme udbuddene. Virksomhederne vil få tilbudt undervisning i udbudsprocessen og regler på området og få adgang til erfagrupper, ligesom der skal kommunikeres mere effektivt, om hvilke udbud kommunen arbejder på.

"Vi skal til at arbejde mere på erhvervslivets præmisser, kan man vel sige, så det bliver mere smidigt. Og det, tror jeg, er rigtig vigtigt for de lokale virksomheder, som måske ind imellem kan føle sig overset, når kommunen sender opgaver i udbud," siger næstformand i erhvervsudvalget Tom Holden.

Mere lige muligheder

Initiativerne på udbud- og indkøbsområdet kommer som følge af den store analyse: "Erhvervsservice i topklasse", der blev lavet sidste år, og som blandt andet viste, at virksomhederne var utilfredse med udbudsvilkårene. Men selvom der nu bliver lavet om på processen, og det hele bliver forenklet, kan der ikke gives garantier.

"Det her betyder jo ikke, at vi kan love, at det fremover altid bliver en mindre lokal virksomhed, der løber med opgaven. Det afhænger af mange ting i det enkelte udbud. Men det skal være lettere at deltage i konkurrencen. Mulighederne skal være mere lige," forklarer Ole Wandahl Stenshøj.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078