23948sdkhjf

Lungedræn: Nu kan hjemmesygeplejersken fjerne væsken

Tidligere måtte patienterne ind på hospitalet for at få suget den overskydende væske ud gennem en kanyle.
Lungemedicinsk Afsnit på regionshospitalerne i Viborg og Skive har nu i knap et år samarbejdet med kommunerne om at tilbyde en ny og mere skånsom behandling til patienter, der danner væske i hulrummet mellem de to lungehinder, der omgiver lungerne.

Tidligere måtte patienterne ind på hospitalet for at få suget den overskydende væske ud gennem en kanyle. Nu kan patienterne få lagt et permanent dræn ind i hulrummet mellem lungehinderne. En hjemmesygeplejerske kan så tappe væsken hjemme hos patienten - med lægefaglig backup fra Lungemedicinsk Afsnit.

"Med et lungedræn kan vi tilbyde patienterne bedre lindring, fordi tapningen kan foregå derhjemme, inden ubehaget bliver for stort. Men lungedræn er også en fleksibel behandlingsløsning, for patienten behøver ikke at være afhængig af at have en tid på hospitalet. Således sparer patienten dyrebar tid både på behandling og transport til og fra hospitalet," siger overlæge Eric Kindt fra Lungemedicinsk Afsnit.

Han vurderer, at lungedræn gør livet lettere for patienterne, der typisk befinder sig i den sidste del af livet på grund af en kræftsygdom eller hjertesvigt. Siden august 2015 har han forsynet 15 patienter med lungedræn.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.25