23948sdkhjf

Forebyggelse: Regioner efterlyser viden om effekt

Nye anbefalinger betyder, at borgerne overalt i landet skal have individuelt tilrettelagte tilbud, som kortlægges efter afklarende samtaler i kommunerne.
Forebyggelsesindsatsen skal være mere ens på tværs af kommunegrænser, når det gælder borgere med en kronisk sygdom. Kommunerne får derfor hvert af de kommende år 53 millioner kroner til indsatsen.

Nye anbefalinger fra Sundhedsstyrelsen betyder, at borgerne overalt i landet skal have individuelt tilrettelagte tilbud, som kortlægges efter afklarende samtaler i kommunerne, skriver Danske Regioner. Anbefalingerne om forebyggelse glæder regionerne, der dog efterlyser viden om effekt.

"Det er fint, at læger nu kan henvise borgere til forløb, der er mere individuelt tilpasset, uanset hvor i landet man bor," lyder reaktionen fra formanden for Sundhedsudvalget i Danske Regioner, Ulla Astman, der håber, at alle kommuner tager rådene fra Sundhedsstyrelsen alvorligt og ikke tænker, at der blot er tale om anbefalinger, som de derfor ikke behøver at følge.

"Det er trist, hvis kommunerne ikke når målet om mere ensartethed på tværs af kommunegrænserne, fordi vi nu risikerer, at anbefalingerne bliver efterlevet vidt forskelligt rundt om i landet," siger Ulla Astman.

Hun havde samtidig gerne set, at der var fokus på, hvor godt forebyggelsen virker:

"Vi skal være sikre på, at de sparsomme midler, vi har til sundhed faktisk virker. I regionerne har vi mange erfaringer med at dokumentere effekter af behandlinger. Det havde jeg gerne set, at der var mere fokus på i den her sammenhæng. For nok er forebyggelse vigtig, men det er også vigtigt, at samfundet er sikker på ikke at kaste gode penge efter dårlige," lyder det fra Ulla Astman

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11