23948sdkhjf

Nye initativer mod ensomhed

Randers sætter gang i udflugter, fester, foredrag og gratis cafér.
Nu er puljemidlerne til bekæmpelse og forebyggelse af ensomhed fordelt i Randers.

Pengene er blandt andet givet til foreninger, som vil afholde forskellige arrangementer og aktiviteter som fester, foredrag og udflugter. Det er blandt andet Anyklubben, Seniorklubben Bjerregrav og Vennepunktet, der står for initiativerne.

Der er også bevilget midler til oprettelsen af caféer for unge og ældre.

”Vi åbner en Brætspilscafé, hvor unge kan mødes og hygge sig med brætspil og andre aktiviteter, og en anden café, hvor ældre og førtidspensionister kan mødes over en hyggelig snak, læse en avis eller spille et spil. Det bliver gratis at komme i begge caféer, og vi tilbyder gratis kaffe og en snack til de besøgende,” siger socialfaglig projektkoordinator Anne-Mette Pedersen fra Skt. Peders Sogn.

Hun tilføjer, at alle er velkomne i begge caféer uanset livssituation. Man skal bare have lyst til at samles med andre mennesker om hyggelige aktiviteter.

I foråret blev der frigivet en pulje på 200.000 kr., som alle borgere i Randers Kommune kunne søge del i til projekter med det formål at bekæmpe eller forebygge ensomhed.

”Vi har haft mulighed for at tilgodese stort set alle de ansøgninger, vi fik, og det er nogle rigtig gode initiativer, der bliver sat i gang med puljemidlerne,” siger Leif Gade, formand for Sundheds- og Omsorgsudvalget.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078