23948sdkhjf

Sygeplejerske kendt skyldig i drab og drabsforsøg

Retten i Nykøbing Falster har netop afsagt dom i sagen. Sygeplejersken idømmes fængsel på livstid for at have dræbt patienter med medicin. Dommen ankes på stedet.
Opdateret kl. 11.30

En 31 årig sygeplejerske er kendt skyldig i tre drab og et drabsforsøg begået på Nykøbing Falster Sygehus, hvor hun arbejdede. Sygeplejersken idømmes fængsel på livstid for at have dræbt patienter med medicin. Dommen ankes på stedet til frifindelse.

Det skriver bt.dk.

Sygeplejersken blev anholdt efter en nattevagt mellem den 28. februar og 1. marts sidste år hvor to patienter mistede livet og en tredje med nød og næppe overlevede. Retssagen begyndte i det tidlige forår og har strakt sig over 26 retsdage, og sygeplejersken har siden sin anholdelse nægtet sig skyldig i alle anklagerne. I stedet mente hun, at hun kunne være et offer for ondsindet sladder på afdelingen.

"Vi har fundet det bevist, at tiltalte vidste, at patienterne ville dø af hendes handlinger. Hun findes derfor skyldig i drab og drabsforsøg,« sagde retsformanden og understregede, at alle tre dommere og samtlige nævninge er enige i den kendelse.

Flere blandt de mere end hundrede tilhørere begyndte at græde og finde lommeservietter frem, da kendelsen blev læst højt. Selv reagerede sygeplejersken næsten ikke, men lyttede stille med, mens retsformanden begrundede afgørelsen, skriver bt.dk

I dommen indgår også, at hun fradømmes sin autorisation til at arbejde som sygeplejerske.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094