23948sdkhjf

Odense: Disse 11 private pleje-firmaer er blevet godkendt

Den fynske kommune stiller nye krav til private leverandører af hjemmepleje. Liste over forhåndsgodkendte virksomheder er netop offentliggjort.
I foråret vedtog Odense Byråd en række skærpede krav for godkendelse af private leverandører af personlig pleje og praktisk bistand. De nye vilkår skal minimere risikoen for konkurs og øge kvaliteten af pleje.

Listen over de 11 leverandører, der er blevet forhåndsgodkendt, er i dag blevet offentliggjort. Den endelige godkendelse afventer underskrivelse af kontrakt.

"Det har været vigtigt for mig at få skærpet kravene. Med tre pludselige konkurser har de tidligere kontrakter helt åbenlyst været for slappe. Det har været en dyr omgang for kommunen og skabt utryghed for de omkring tusind borgere, der fra den ene dag til den anden har mistet deres leverandør. Nu har vi taget de nødvendige skridt for at minimere risikoen for konkurs, selvom man selvfølgelig aldrig kan gardere sig 100 procent," siger rådmand for Ældre- og Handicapforvaltningen, Brian Skov Nielsen (EL).

De nye krav betyder bl.a., at Odense får løbende indsigt i virksomhedernes økonomi, og at kommunen holdes skadesfri i tilfælde af konkurs.

11 leverandører forhåndsgodkendt
I alt er elleve leverandører blevet forhåndsgodkendt, herunder en ny leverandør som ikke tidligere har været i Odense.

Den endelige godkendelse træder i kræft, når kontrakterne underskrives i starten af juli.
Leverandøren Odense Hjemmeservice har valgt ikke at genansøge, ligesom virksomheden Hjælp til Hjemmet har ønsket kun at levere personlig pleje fremover. Det ønske har Odense Kommune efterkommet.

Det betyder, at de 113 borgere, der har modtaget praktisk bistand hos enten Odense Hjemmeservice eller Hjælp til Hjemmet, vil blive kontaktet af Odense Kommune henover sommeren med henblik på valg af ny leverandør med start 1.9. 2016.


Se listen
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095