23948sdkhjf

Sådan ser øko-fremtid ud i offentlige køkkener

Den 4. og 5. oktober afholder Økoløft Danmark konference om udfordringerne, løsningerne og ikke mindst fremtidsperspektiverne for økologi i offentlige køkkener.


Økoløft Danmark inviterer til konference om resultater og udfordringer ved de seneste fire års økologiomlægninger af fødevareforbruget i offentlige køkkener. Det sker den 4. og 5. oktober.

Bag Økoløft Danmark står en række af landets kommuner, der har sat ambitiøse økologimål for deres offentlige fødevareindkøb. Inden for de sidste fire år har knap 560 offentlige køkkener fordelt over hele Danmark fået et Økoløft og opnået en økologiprocent på mellem 60 og 90 procent.

"På konferencen sætter vi økologien i offentligt regi på dagsordenen og diskuterer resultater, metoder og effekter. Vi zoomer ind på økologien i de mange forskellige typer offentlige institutioner og ser på, hvad har omlægningen betydet for dem, for kommunerne og ikke mindst for udbredelsen af økologien," siger man fra Økoløft Danmark.

Konferencen er målrettet offentlige aktører, der ønsker at omlægge eller allerede har omlagt til økologi, herunder politikere, kommunale forvaltninger, institutioner, køkkener samt andre, der ønsker at vide mere om, hvad der er sket og kan ske, når man omlægger de offentlige køkkener.

Tilmelding skal ske på kbhmadhus.dk.

Program
Tirsdag den 4. oktober
Økoløft Danmark – økologiomlægning i offentlige køkkener
Jacob Bundsgaard, borgmester i Aarhus Kommune · Kristina Koch Sloth, direktør for Børn, Sundhed og Velfærd i Albertslund Kommune
· Mette Touborg, borgmester i Lejre Kommune · Anne-Birgitte Agger, direktør i Københavns Madhus · Interview med køkkenmedarbejdere, der har deltaget i en omlægning · Ritt Bjerregaard, tidl. fødevareminister og overborgmester i Københavns Kommune
(Frokost)
Landbrug og erhverv – om det offentlige indkøb som lokomotiv for øget økologisk landbrug
Winni Grosbøll, borgmester i Bornholms Regionskommune · Per Kølster, formand for Økologisk Landsforening · Karen Hækkerup,
administrerende direktør for Landbrug & Fødevarer

4 temaer
· Køkkenerne og køkkenmedarbejderne er økologiomlægningens motor
· Økoløft kræver kommunal beslutsomhed og samarbejde på tværs
· Varer, leverandører og udbud
· Forskning i effekterne af økologisk omlægning i offentlige køkkener
(Eftermiddagssnack)
Paneldebat
Hvad er perspektivet for økologi i offentlige køkkener? Og hvad er de næste skridt?
Middag (særskilt tilmelding)

Onsdag den 5. oktober (særskilt tilmelding)
Besøg på udvalgte institutioner i Aarhus

Hvor
Økoløft Aarhus (tidl. Vejlby Skole)
Vikærsvej 36, 8240 Risskov


Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094