23948sdkhjf

Sygeplejersker: Ansattes ytringsfrihed skal sikres ved lov

Offentlige ansatte skal ikke frygte fyring eller degradering, hvis de blander sig i den offentlige debat, siger Dansk Sygeplejeråd.
”Der er ingen tvivl om, at de offentligt ansattes ytringsfrihed er under pres. Vi får et stigende antal henvendelser fra sygeplejersker, som er bekymrede for at udtale sig om forholdene på deres arbejdspladser. Der er behov for at beskytte den åbne kultur og respekt for ytringsfriheden, som er vigtig for arbejdsmiljøet og for udviklingen af sundhedsvæsenet.”

Sådan siger formand for Dansk Sygeplejeråd, Grete Christensen i forhold til debatten om offentligt ansattes ret til at udtale sig og blande sig i den offentlige debat.

Baggrunden er, at Ombudsmand Jørgen Steen Sørensen, de seneste to år har modtaget og kritiseret flere sager end de foregående fire år tilsammen.
Det skriver Dagbladet Politiken.
Det har fået organisationen FTF til at ønske en lov-tilføjelse, der gør, at arbejdsgivere ikke må fyre, degradere eller skade folks karriere på grund af deres lovlige ytringer.

Dansk Sygeplejeråd har særligt fokus på ytringsfriheden for offentligt ansatte og vedtog på organisationens kongres i maj 2016, at sygeplejersker skal have mere hjælp og støtte fra deres organisation til at blande sig i den offentlige debat.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078