23948sdkhjf

100.000 kr. til huskekufferter på plejehjem

Ude på landet tæt på Slagelse ligger et stråtækt hus, Her bor 'Morfar'.
Morfar samler på vintage-tøj, gamle LP-plader, historiske Familiejournaler og genbrugs-pyntesager.

I 'Mofferiet', som Morfars butik hedder, sælges alle de gode gamle klenodier. Både som hverdags-tøj, specielt til yngre generationer, men nu også til plejehjem i form af hukommelseskufferter, der skal bruges til arbejde med reminiscens.

Det er Landudvikling Slagelse, der har doneret 100.000 kr. til virksomheden 'Morfars Moustache', der til daglig driver online-butikken af samme navn og en fysisk butik ved navn Mofferiet.
Virksomheden drevet af Rikke og Jesper Manniche. Parret har deres ekspertise og interesse indenfor vintage-sager og skal nu udvikle kufferterne til lokale plejehjem, der på en abonnementsordning kan 'leje' sagerne, der kan bringe minder frem hos ældre og demensramte borgere.

"Ideen bag kufferten kommer sig af alle de hyggelige historier, der kommer fra vores ældre publikum, når de besøger butikken. Mange bliver utrolig nostalgiske og mindes om deres barndom og ungdom, når de ser de gamle effekter, vi forhandler," siger Jesper Manniche.

Det kan være alt lige fra idolbilleder fra 50erne til et køkkenredskab fra 60erne man kan finde i kufferten.

Abonnementer på kufferter er gratis det første år i prøve-perioden under projektet. Plejehjem i hele landet kan få kuffert-abonnementer gratis det første år.. Der skal dog betales fragt, hvis kufferterne skal ud af Slagelse Kommune.

Plejehjem eller private kan efter det første prøve-år tegne abonnement for 250 kr. i kvartalet, således at indholdet bliver udskiftet hvert kvartal.

Fakta
De 100.000 kr. fra LAG-midler, som Morfars Moustache har modtaget, skal også bruges på anderledes historieundervisning på skoler og workshops om, hvordan man lever som nøjsom iværksætter.
Pengene, som stammer fra en pulje oprettet af Erhvervsstyrelsen, skal gå til udvikling af landdistrikter. Projektet gælder for en testperiode på et år.
Rikke og Jesper Manniche har i flere år haft en vintagebutik på Samsø, men valgte i 2015 at rykke familien tilbage til Sjælland, hvor en gård i Gudum ved Slagelse i ægte Morten Korch-stil blev omdrejningspunktet for familie og virksomhed.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094