23948sdkhjf

Aalborg: Nu kan rehabilitering også starte hjemmefra

Nyt tilbud om ambulant rehabilitering på Rehabiliteringscenter Aalborg..
Nu tilbyder Rehabiliteringscenter Aalborg ambulante forløb for kommunens borgere, som ikke kan eller vil bo på centret.

Hidtil har kursister skullet bo på Rehabiliteringscenter Aalborg hele døgnet, men nu kan de i stedet komme ambulant om formiddagen eller om eftermiddagen. Og centrets egen bus kan klare transporten.

"Vi har haft en del forespørgsler fra borgere, der gerne vil deltage i et ophold, men af personlige årsager ikke har kunnet bo på rehabiliteringscentret. Dem har vi nu også et tilbud til," forklarer rådmand Thomas Krarup om baggrunden for det nye tilbud om ambulant rehabilitering.

Træning for krop og sind

For ambulante kursister starter rehabiliteringen allerede derhjemme med kaffe, snak, sang og hygge i bussen på vej til Mou.

På centret træner kursisterne daglige gøremål så som påklædning, madlavning, at komme ud af sengen og meget mere. Stemningen er højskoleagtig, og det hyggelige samvær vægtes højt. Derfor spiser de ambulante kursister på formiddags- og eftermiddagsholdet også frokost sammen.

"Der er mange af vores tidligere kursister, som har fået venner for livet. Og vi har mere end en gang været ude for, at en kursist, der før hen altid sad alene derhjemme, pludseligt har fået et kørselsbehov, fordi de nu har fået venner. Det er også et vigtigt element i at holde sig frisk," fortæller Hanne Hostrup, som er leder af Rehabiliteringscenter Aalborg. Hun glæder sig over, at borgere, som ikke har mulighed for at bo på centret, nu også får adgang til centrets tilbud om både fysisk og social rehabilitering.

Byrådet besluttede på sit møde den 13. juni, at det nye tilbud skal finansieret af værdighedsmidlerne fra Sundheds- og Ældreministeriet. Det er midler, som ligger ud over kommunes budget for 2016, og som skal gå til nye eller til udvidelse af eksisterende initiativer, som kan øge trivslen og livsglæden blandt ældre på plejecentre, i botilbud og eget hjem.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109