23948sdkhjf

Herning vil uddanne flygtninge til opgaver i ældreplejen

Det nye projekt skal sikre, flygtninge kan komme i job og samtidig uddanne nye hænder til ældreplejen.
I Herning Kommune vil man de næste tre år i samarbejde med LærDansk Herning, FOA Herning og Social & Sundhedsskolen arbejde målrettet på at uddanne flygtninge til at indgå i arbejdet i kommunens ældrepleje.

Det nye pilotprojekt skal sikre, at flygtninge kan komme i job og samtidig uddanne nye hænder til ældreplejen.

"Når vi allerede nu kan se, at vi får en udfordring med at skaffe kvalificeret personale i de kommende år, så er projektet her en rigtig, rigtig fin måde at afhjælpe noget af den mangel," siger Anne Marie Søe Nørgaard, der formand for socialudvalget.

”Projekt Ny Start – i job i Sundhed og Ældre” er inspireret af ”Projekt Ny Fremtid”, der i februar fik 6,2 millioner kroner i støtte fra Industriens Fond. I ”Projekt Ny Fremtid” er samarbejdspartnerne lokale metalvirksomheder, der mangler kvalificeret arbejdskraft. Og i Social- og Sundhedsudvalget i Herning Kommune er de begejstrede for det nye projekt, hvor erfaringerne fra samarbejdet med det private erhvervsliv bruges på det kommunale område.

”Projekt Ny Start – i job i Sundhed og Ældre” begynder i 2017 og løber i alt tre år.

Frem mod første januar skal det afklares, hvilke kommunale ældrecentre, der har mod på at deltage i første fase af projektet, ligesom samarbejdet med LærDansk, FOA og Social & Sundhedsskolen Herning skal sættes i gang

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078