23948sdkhjf

Nu får aarhusianske plejehjem forstandere

Med forstandere får man fremover en endnu mere klar retning for de enkelte plejehjem, lyder det fra kommunen.
Fra 2017 bliver der én ansvarlig for kulturen, hjemligheden, maden og fagligheden på plejehjemmene i Aarhus.

På mange aarhusianske plejehjem er der i dag op til tre ledere på grund af teamorganisering. Fremover bliver en af lederne forstander på plejehjemmet.

"Forstandere kan måske lyde lidt gammeldags, men det er helt bevidst, at vi bruger den titel. For en moderne forstander anno 2017 kan det der med god ledelse og kan sikre faglighed og trivsel for alle og har hjerterum. Med forstandere får vi en endnu mere klar retning for de enkelte plejehjem, og det bliver tydeligt både internt og eksternt, at det er forstanderen, som har det øverste ansvar på plejehjemmet," siger Jette Skive, rådmand, Sundhed og Omsorg.

"Jeg vil gerne have, at der skal være liv og livsglæde i hver eneste afkrog, i hver eneste udtryk og i hver eneste relation på plejehjemmene. Det er store ord, og når vi satser på det, kræver det også én ansvarlig for de helt basale ting, som har betydning for, at fru Jensen får en god sidste levetid. Samtidig er det min forventning, at forstanderen kan skabe mere trivsel for medarbejderne. Det kan være med til at sænke sygefraværet, som også gavner beboerne," siger Jette Skive.

Forstanderne er den foreløbigt tredje fase i rådmandens ambition om, at ”plejehjem skal emme af sjæl og liv” og det skal være ”personligt og hjemligt”.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063