23948sdkhjf

Tour de ø-hop i det sydfynske øhav

Vind i håret og gode oplevelser venter forude for beboere fra odenseanske plejecentre. I næste uge tager de på sommerferie i det sydfynske øhav. - og ferien foregår på rickshawcykler.
I næste uge skal 29 beboere fra de odenseanske plejecentre på sommerferie i det sydfynske øhav. Ferien foregår på rickshawcykler. I alt skal der tilbagelægges 225 km og fem øer.

Det er nu tredje gang, at beboere fra plejecentre i Odense får mulighed for at komme afsted på cyklerne. For to år siden gik turen til Hamborg, sidste år var de Fyn rundt, og i år er det så det fynske øhav, som skal besøges.

Turene bliver mere og mere populære, fortæller kommunen. Det kan ses i det stigende deltagerantal. For tre år siden deltog 15 ældre fra byens plejecentre, sidste år blev det til 21 og i år sættes rekorden med hele 29 ældre. Foruden disse er staben af frivillige cykelpiloter og cykelmekanikere samt plejepersonaler – i alt ca. 20 mand, som skal sikre, at turen bliver god, bekvem og sikker for alle mand.

”Nogle af de ældre, som skal med på årets cykeltur, er gengangere fra de sidste to år. De kunne på ingen måde sige nej til endnu en tur fuld af gode oplevelser. Andre er med for første gang, og de glæder sig rigtig meget til at opleve det, de andre på plejehjemmet ofte taler om,” siger Vinnie Skovkjær, der er rehabiliteringsleder af Aktiviteter i Plejeboliger og ansvarlig arrangør af turen.

De skal både på museumsbesøg, sejlture, til byfest og meget mere. Nøgleordene for denne sommer-cykelferie er oplevelser, hygge, snak, historiefortælling, fordybelse og samvær.

Unikke øjeblikke

Èn af de ting, som næsten er allervigtigst for turen, er baileyflasken. Det er nemlig vigtigt, at turen starter med en lille gibbernakker, så kroppen bliver varm og klar til at modstå en dag med vind og omskifteligt dansk sommervejr. Sådan lyder det i hvert fald fra beboerne, som skal med på turen.

”Det er den lille ting, som gør en stor forskel. Selvfølgelig glæder alle sig til at komme ud og cykle langt, få set den smukke natur og oplevet de forskellige fynske byer, men de glæder sig især til sammenholdet og de små øjeblikke, som vi i fællesskab skaber,” fortæller Vinnie Skovkjær.

Frivillige kræfter og sponsorer er altafgørende

Selvom det er den kommunale aktivitetsenhed, Aktiviteter i Plejeboliger, der står bag turen, så kunne det dog ikke lade sig gøre uden hjælp fra de frivillige cykelpiloter fra initiativet Cykling Uden Alder, fortæller Odense Kommune. Ligeså er der høstet mange sponsorater af bl.a. forplejning mm. til turen. Det har været med til at holde egenbetalingen på et minimum for de ældre.

Rådmand Brian Skov Nielsen, der selv cykler med på første del af ruten, glæder sig over, at så mange frivillige har valgt at træde til:

”De ældre får en kæmpe stor oplevelse. De får skabt og plejet sociale relationer og de får udfordret krop og sind. En tur som denne skaber gode oplevelser, som senere kan blive til rigtig gode minder – alt sammen takket være et skønt og engageret personale og en masse aktive frivillige.”
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125