23948sdkhjf

Demens: Millioner til indretning af boliger

Kommuner, selvejende institutioner og andre, der ejer eller driver plejecentre kan lige nu søge puljen til mindre ombygninger eller demensindretning af eksisterende plejecentres boliger eller fællesarealer.
Lige nu kan kommuner, selvejende institutioner og andre, der ejer eller driver plejecentre søge puljen til mindre ombygninger eller demensindretning af eksisterende plejecentres boliger eller fællesarealer.

Sundheds- og Ældreministeriet har netop udmeldt en pulje på 16 millioner kroner til demensindretning og mindre ombygninger af plejeboliger til borgere med demens. Kendetegnende for en demensegnet plejebolig er for eksempel, at døre og vinduer er tydeligt fremhævede og markerede, og at gulve opleves ensfarvede og lyse, skriver Sundheds- og Ældreministeriet.

”Plejecentrenes indretning er af stor betydning for mennesker med demens og deres trivsel og tryghed. Puljen falder derfor rigtig godt i tråd med anbefalingen i Sundhedsstyrelsens faglige oplæg til en national demenshandlingsplan om, at der bør etableres flere og bedre demensegnede plejeboliger”, udtaler sundheds- og ældreminister Sophie Løhde.

Det er anden udmelding af de i alt 48 mio. kr., som satspuljepartierne i 2015 afsatte til mindre ombygninger og nyindretninger af plejecentres bolig- og fællesarealer, så de fysiske rammer i højere grad imødekommer mennesker med demens særlige behov. Derudover er der med satspuljeaftalen for 2016 afsat 470 mio. kr. til den nationale demenshandlingsplan, som bliver forhandlet på plads politisk i efteråret 2016.

Ansøgningsfristen er den 24. oktober.

Læs mere om puljen her


Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094