23948sdkhjf

Nye projekter skal aflaste pårørende til demensramte

Kommuner og frivillige organisationer har netop fået puljemidler til at afprøve nye og mere fleksible måder at aflaste pårørende til demensramte på.
En række nye initiaver skal nu aflaste pårørende til mennesker med demens.

De pårørende står ofte for langt hovedparten af omsorgen for mennesker med demens, der bor i deres eget hjem. Men at passe og pleje et menneske med demens kan være både fysisk og psykisk hårdt og tidskrævende for f.eks. en søn eller hustru.

Sundhedsstyrelsen har derfor netop udmøntet en pulje på 16,9 mio. kr., så kommuner og frivillige organisationer kan afprøve nye og mere fleksible måder at aflaste de pårørende på, skriver Sundheds- og ældreministeriet. Pengene går bl.a. til et korps af frivillige demensvenner, som via en app kan se, hvor de kan komme og aflaste de pårørende til et menneske med demens. Også initiativer som brug af en kolonihave, busture, motionsture, arbejde i nyttehaver og musik og dans med hjælp fra danseinstruktører har fået penge fra puljen.

I alt 29 nye projekter har fået støtte fra puljen.

På baggrund af erfaringerne fra projekterne udformer Sundhedsstyrelsen en eksempelsamling, som kan inspirere andre til gode former for aflastning og afløsning.

Her kan du se, hvem der har fået støtte fra satspuljen

Støtte til de pårørende er også en vigtig indsats i den kommende nationale demenshandlingsplan, som bliver præsenteret her i efteråret, fortæller sundheds- og ældreminister Sophie Løhde.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.234