23948sdkhjf

Musikhus: Mennesker med demens skal også føle sig velkomne

Danmarks første demensvenlige kulturinstitution: Medarbejderne i Musikkens Hus i Aalborg vil give mennesker med demens en god, kulturel oplevelse.
13.000. Så mange danskere har i skrivende stund meldt sig som 'demensvenner' via demensven.dk.

Nu har medarbejderne i Musikkens Hus i Aalborg også meldt sig under fanerne. De vil gerne være mere forberedte i mødet med mennesker med demens. Det kan være en simpel håndsrækning med at finde sit sæde eller hjælp til at tælle mønterne til et glas hvidvin i pausen.

Musikkens Hus har i samarbejde med Aalborg Kommune og Alzheimerforeningen uddannet medarbejderne til Demensvenner, der kan spotte mennesker med demens og vise dem særlige hensyn.

Det gør Musikkens Hus til landets første demensvenlige kulturinstitution.

"Vores medarbejdere er i forvejen utrolig observante, servicemindede og hurtige til at spotte gæster, der har brug for hjælp og vejledning, men kurset har givet dem en indsigt i de særlige udfordringer, mennesker med demens kan have. Jeg er stolt af æren, der understøtter, at vi vil være et rart sted at være for alle," siger administrerende direktør i Musikkens Hus, Lasse Rich Henningsen i en pressemeddelelse.

Musikkens Hus modtog i går et diplom på at være en demensvenlig kulturinstitution i forbindelse med, at Musikkens Hus sammen med Alzheimerforeningen Nordjylland og Musikterapiuddannelsen ved Aalborg Universitet inviterede til et særligt arrangement om musik og demens.

Musikkens Hus er gået sammen med Alzheimerforeningen i Nordjylland, Aalborg Kommune og Musikterapiuddannelsen på Aalborg Universitet om at øge opmærksomheden på, at mennesker med demenssygdom også har brug for kulturelle oplevelser.

"Det er vigtigt, at mennesker med en demenssygdom og deres pårørende føler sig velkomne i Musikkens Hus. Her er så rige muligheder for at få nogle oplevelser sammen og musik for enhver smag. De gode oplevelser, man får på den måde kan række langt i hverdagen. Samtidig forstyrres hjernen ikke af en masse andre påvirkninger, når man sidder i koncertsalen, og lyset slukkes, og musikken begynder," siger professor Hanne Mette Ochsner Ridder fra Institut for Kommunikation på Aalborg Universitet.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094