23948sdkhjf

Socialsygeplejersker trækker i arbejdstøjet

På Hospitalsenheden Horsens skal to nyansatte socialsygeplejersker opsøge socialt udsatte patienter og være med til at skabe tryghed og overblik
To nyansatte socialsygeplejersker på Hospitalsenheden Horsens skal fremover hjælpe udsatte borgere fra primært Horsens, Hedensted, Odder og Skanderborg med at få den rette behandling i sundhedsvæsenet.

Socialt udsatte borgere som eksempelvis misbrugere, alkoholikere og hjemløse har markant flere sygdomme og indlæggelser end andre borgere. Men deres forløb kommer ofte til at bestå af akutte indlæggelser og udskrivelser og uden nogen sammenhæng med andre sundhedstilbud i øvrigt.

Derfor begyndte Region Hovedstanden for ti år siden at ansætte socialsygeplejersker, og i 2014 fulgte Region Midtjylland trop med socialsygeplejersker på først Aarhus Universitetshospital og nu også Hospitalsenheden Horsens.

Flere sammenhængende patientforløb

I Horsens skal de to nyansatte socialsygeplejersker, Susanne Voss Kjærsulf og Signe Koba Larsen, opsøge socialt udsatte patienter og være med til at skabe tryghed og overblik. De har et trænet blik for patientgruppens særlige udfordringer og kan sørge for, at der er sammenhæng, også når patienten bliver udskrevet.

Sygeplejerskerne bliver også bindeled til de ofte mange samarbejdspartnere, der er inde over patientens forløb. Målet er, at flere socialt udsatte gennemfører deres forløb.

Både Susanne Voss Kjærsulf og Signe Koba Larsen kommer med solid erfaring fra det sociale område: Susanne har tidligere arbejdet på Akutafdelingen i Horsens, i hjemmesygeplejen og senest på Heroinklinikken i Aarhus, mens Signe har erfaring fra voksenpsykiatrien i Vejle Kommune og kommer fra en stilling som social- og gadesygeplejerske ved Misbrugscentret i Vejle.

De nye stillinger er oprettet på baggrund af en finanslovsbevilling.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.641