23948sdkhjf

Der mangler milliarder til ældre i 2025-plan

En voksende befolkning af ældre borgere vil i 2025 koste det offentlige 30 mia. kroner. Regeringen har afsat 22,5 mia. kroner.
Tal fra Finanministeriet viser, at der kommer til at mangle 7,5 milliader kroner i det store velfærdsbudget frem mod 2025. Det viser tal fra Finansministeriet, skriver dr.dk.

Det er bl.a. ny teknologi, der skal hente gabet på 7,5 milliader siger Venstres finansordfører, Jacob Jensen, til dr.dk.

"Der vil selvfølgelig være nogle muligheder for at, kan man sige, have nogle stordriftsfordele; faste udgifter til ældrecentre og andre ting, som bliver delt ud over et større antal ældre. Og dermed får man en mindre udgift per ældre i gennemsnit," siger Jacob Jensen.

Desuden skal den offentlige sektor udvikles, de ansatte skal blive dygtigere, og ny teknologi skal bidrage til at bringe udgifterne ned.

"Heldigvis er det også sådan, at de ældre der kommer i de kommende år er friskere og mere raske, end vi har set tidligere. Så derfor vil deres krav og behov for ældrepleje og sundhedspleje med videre ikke være det sammen som en tilsvarende generation for 10-15 år siden," fortsætter Jacob Jensen.

SF-forman Pia Olsen Dyhr siger til dr.dk, at hun ikke tror, at det er så let som Jacob Jensen beskriver og at 'det er rigtig mange penge, hvis vi gerne vil beholde det nuværende velfærdsniveau i vores vuggestuer, på vores plejehjem og på hospitalerne.'
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11