23948sdkhjf

Nyt center på Aalborg Universitetshospital

På det nye Center for Bugspytkirtelsygdomme arbejder en lang række faggrupper tæt sammen.
Nu åbner Aalborg Universitetshospital et center for bugspytkirtelsygdomme

Her arbejder en lang række faggrupper tæt sammen. Udover lægerne er der tilknyttet sygeplejersker, ph.d.-studerende samt en diætist.

"Og så trækker vi på andre faggrupper på hospitalet, eksempelvis kirurger, røntgenlæger og endokrinologer, som vi samarbejder med og holder faste udredningsmøder med. Bugspytkirtelsygdomme er komplicerede, og der er brug for en lang række ekspertiser for at opnå den optimale behandling, så her på centeret finder vi altid den bedste mand m/k til jobbet, og så er det mindre vigtigt, hvilken stilling vedkommende har," siger overlæge og daglig leder af Aalborg Universitetshospitals Center for Bugspytkirtelsygdomme, Søren Schou Olesen.

.Bugspytkirtelpatienter har længe cyklet rundt mellem de forskellige afdelinger på hospitalerne uden rigtigt at have ”hjemme” noget sted, forklarer han.

"Når alle har ansvaret, har ingen ansvaret, og det er det, der har været tilfældet med bugspytkirtelpatienterne, som derfor har cyklet rundt mellem en række forskellige afdelinger. Men det retter vi nu op på, siger Søren Schou Olesen.

Den officielle åbning af centeret markeres med et åbningssymposium for fagfolk i slutningen af september, og Søren Schou Olesen glæder sig over at kunne tilbyde de mange bugspytkirtelpatienter en ny og mere sammenhængende behandling for eksempelvis kronisk bugspytkirtelbetændelse.

"Der er ingen tvivl om, at det vil skabe mere tryghed for patienterne, at de nu ved, at der er ét sted, de skal henvende sig for at få hjælp frem for at cykle rundt mellem forskellige afdelinger og egen læge. De har i os en hotline, som de kan henvende sig til for at få hurtig og effektiv hjælp," siger Søren Schou Olesen.

"Ved at have tættere kontakt med patienterne vil vi også kunne klare mange ting ambulant frem for at måtte indlægge. Det kan eksempelvis være i form af regulering af den smertestillende medicin, som mange bugspytkirtelpatienter har brug for. Og ved at foretage reguleringen ambulant frem for ved indlæggelse er der en del penge at spare for samfundsøkonomien," siger han.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109