23948sdkhjf

Fysioterapeut får pris for aldringsforskning

Kirsten Avlund Prisen går til Mette Merete Pedersen.
Fysioterapeut Mette Merete Pedersen modtager Kirsten Avlund prisen.

Det er i år tredje gang Kirsten Avlund prisen uddeles. Prisen gives til en lovende og motiveret forsker med potentiale ift. publikationer, undervisning, formidling, forskningssamarbejde samt tværfaglighed og skal fungere som en opmuntring til fortsat gerontologisk forskning.

Mette Merete Pedersen modtager prisen for sit store bidrag til tværvidenskabelig og tværsektoriel aldringsforskning og udarbejdelse af handleplaner og nationale kliniske retningslinjer indenfor det geriatriske felt.

Hun har en faglig baggrund som fysioterapeut fik i 2016 PhD graden i sundhedsvidenskab med afhandlingen ’Styrketræning til ældre medicinske patienter med henblik på at modvirke tab af muskelstyrke og funktionsevne under og efter indlæggelse’ ved Københavns Universitet. Hun arbejder til dagligt som postdoc ved Optimized Senior Patient Program, Klinisk Forskningscenter, Amager-Hvidovre Hospital.

Kirsten Avlund prisen overrækkes officielt på Dansk Gerontologisk Selskabs nationale konference om aldring og samfund, som afholdes den 7. – 8. november. Her vil Mette Merete Pedersen holde prisforelæsning.

Prisen er gjort mulig gennem en donation fra Kirsten Avlunds familie og Ældre Sagen.

Priskomiteen for Kirsten Avlund-prisen 2016 består af medlem af bestyrelsen for Dansk Gerontologisk Selskab Charlotte Juul Nilsson, medlem af bestyrelsen for Dansk Selskab for Geriatri Lotte Usinger, samt medlem af bestyrelsen for Dansk Gerontologisk Selskab Rikke Gregersen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062