23948sdkhjf

Fyring bliver dyr for region N

Beskyttelsen af leder-tillidsrepræsentant er blevet bekræftet i en sag, hvor Region Nordjylland har opsagt en leder.
En leder i Region Nordjylland, som egentlig havde fået en fyreseddel, har nu fået en stor erstatning, efter Lederforeningen under Dansk Sygeplejeråd er gået ind i sagen. 210.000 kr. plus syv måneders løn er givet, dels for uberettiget fyring og dels på grund af beskyttelsen som ledertillidsrepræsentant.
Det skriver Lederforeningen på sin hjemmeside.

Fyringen hang nemlig ikke sammen med, at lederen i april blev valgt som ledertillidsrepræsentant. Sygeplejersken er nu tilkendt økonomisk aftrædelsesvilkår og kompensation.

”Det er selvfølgelig altid en arbejdsgivers ret at sætte det hold, man ønsker. Det er prisværdigt, når nogen stiller op til at tale på vegne af lederkolleger, så det er godt at få bekræftet, at beskyttelsen af leder- tillidsrepræsentant virker,” siger Irene Hesselberg, formand for Lederforeningen i Dansk Sygeplejeråd.

Funktionen som tillidsrepræsentant er veletableret, men rollen som leder-tillidsrepræsentant, hvor en leder er valgt repræsentant for en gruppe af ledende sygeplejersker, er forholdsvis ny. Det er dermed første gang, det er blevet afprøvet, om beskyttelsen af leder-TR fungerer i praksis.

Der er i dag 25 leder-TR på landsplan.

Kilde: https://dsr.dk/lederforeningen/nyhed/bes...

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.581