23948sdkhjf

Alzheimerforeningen satte fokus på demens og arv

50 borgere gæstede forleden Rødovre Bibliotek for at høre mere om arveloven. Alzheimerforeningen havde arrangeret mødet, hvor ADVODAN gav information om arv og testamente,
Hvilke forholdsregler skal man tage i forhold til de juridiske og praktiske problemstillinger, der opstår, når ens nærmeste påvirkes af demens eller en anden alvorlig sygdom, der påvirker åndsevner, dømmekraft og livskvalitet.

Det kom Alzheimerforeningens direktør Nis Peter Nielsen samt advokaterne Rikke Frødstrup og Steen Moesgaard fra ADVODAN Glostrup & Taastrup ind på, da Rødovre Bibliotek forleden dannede rammen om et åbent informationsmøde. Her var godt 50 Rødovre borgere mødt ind for at få høre mere om arv, fuldmagter, værgemål og testamente.

Direktør for Alzheimerforeningen, Nis Peter Nissen, fortalte indledningsvist om foreningens arbejde med at sikre høj livskvalitet for tusindvis af demente og deres pårørende, der ofte står det sværeste sted i deres liv.

"At være pårørende til en med demens er på ingen måde let. Man ser hjælpeløst til, mens ens kære glemmer livet og minderne og taber sproget. Det er en svær tid. Dagene bliver fyldt med håbløshed og savn, og det kan være svært både at være ansvarlig for den, man har kær og samtidig være i dyb sorg over at miste."

Nis Peter Nissen understregede derfor vigtigheden af at have de juridiske dokumenter i orden, før det er for sent. Derved sikres familien bedst mulighed til at kunne handle i situationer, der kræver det.

Efterfølgende fortalte advokat Steen Moesgaard blandt andet om forskellen på fuldmagtstyper og værktøjer til, hvordan man kan håndtere den følsomme situation, og Rikke Frødstrup fortalte om bl.a., hvordan man sikrer sine værdier og sin arv ved at oprette et testamente. Det medførte mange spørgsmål fra salen. Blandt andet om, hvordan man tackler situationen, hvis den dementes søskende ikke er enige med børnene i, hvad der er den demente forældres tarv og interesse.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093