23948sdkhjf

Madvognen kommer rundt med lækkerier til patienterne

Regionshospitalet Horsens i gangsat en ordning, hvor en medarbejder om eftermiddagen går rundt til afdelingerne med en særlig madvogn.
Regionshospitalet Horsens har en ernæringsstrategi, som fortæller at man vil få de indlagte patienter hurtigere på benene ved at sikre dem et godt og sundt energiindtag. I det daglige er der tre hovedretter, som fremstilles efter alle kunstens regler. Hertil kommer, at patienterne er blevet tilbudt lidt ekstra om eftermiddagen. Det skriver Region Midtjylland på sin hjemmeside.

Med baggrund i hospitalets ernæringsplan 2016 har hospitalet nu sat gang i en ordning, hvor en medarbejder om eftermiddagen går rundt til afdelingerne med en særlig madvogn.

"Vi har tidligere tilbudt oste, dagens kage og andet lækkert til afdelingerne, som personalet så har tilbudt patienterne. Det nye er, at vi ved at gøre lidt ekstra vil forsøge at få lokket noget mere i patienterne," siger Kirsten Rytter, cheføkonoma på Regionshospitalet Horsens.

I et par måneder afprøver man om en vogn med en rød-hvid ternet dug, en medarbejder med rød-hvid ternet forklæde og med lidt flere lækkerier kan friste patienterne. De hjemmegjorte lækkerier fra køkkenet er proteinberiget, så de giver et ekstra skub til at komme ovenpå.

"Det er alle tiders. Det er virkelig en succes. På min medicinske afdeling med blandt andet mange geriatriske patienter vil jeg tro, at tiltaget betyder op mod 40 pct. ekstra protein. Det er rigtig meget," siger afdelingssygeplejerske Charlotte Larsen, Medicinsk Afdeling M1.

Det er for hende ikke bare maden, men hele den måde at maden bringes rundt på, der giver patienterne lyst til lidt ekstra. Det er et festligt lyspunkt midt på dagen, at et lækkert mellemmåltid kommer rundt. Mellemmåltidet lokker flere patienter til lige at lade sig friste. Det skriver Region Midtjylland på sin hjemmeside

Alle varerne på eftermiddagsvognen er produceret fra bunden af hospitalets køkken.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078