23948sdkhjf

SOSU-medarbejdere oplæres i at hjælpe med mundpleje

I Aarhus får plejepersonale frem til nytår særlig oplæring i at hjælpe ældre med tand-og mundpleje.
I Aarhus skal medarbejdere fra Tandplejen i samarbejde med plejepersonale hjælpe ældre i med renere tænder for at øge livskvalitet og modvirke sygdomme.

SOSU-medarbejdere i hjemmeplejen og på plejehjem får frem til nytår særlig oplæring i at hjælpe med tand-og mundpleje, og borgere får råd og vejledning, så de, der stadig kan selv, bedre kan klare tandbørstningen.

Projektet gennemføres sammen med Omsorgstandplejen, hvor tre medarbejdere rådgiver om bedre tandbørstning. Og meldingen er klokkeklar til plejepersonale, der skal hjælpe fru Jensen:

"Kan man ikke binde sine snørebånd, kan man heller ikke børste tænder," siger Nadja Mikkelsen fra Tandplejen.

Sammen med to kolleger kommer hun rundt til cirka 90 borgere:

"I samarbejde med plejepersonalet vil vi øge opmærksomheden på, hvor vigtigt det er med god mundhygiejne, og hvordan man som SOSU-medarbejder bedst kan hjælpe borgerne."

Aarhus Kommune gennemfører projektet sammen med Omsorgstandplejen med midler fra værdighedsmilliarden.

"Det er et utrolig vigtigt projekt. Dårlig mundhygiejne betyder, at de ældre kan få alvorlige følgesygdomme som lungebetændelse og hjerte-karsygdomme. Som ældre menneske har man rigelig af risiko for sygdomme i forvejen, og samtidig ved vi, at dårlige tænder og ånde kan føre til isolation og ensomhed. Kan vi hjælpe borgere med at passe bedre på deres tænder, kan vi mindske risikoen for sygdomme og øge livskvaliteten," siger Jette Skive, rådmand, Sundhed og Omsorg.

"Sunde tænder holder hele livet. Vi har i dag viden og teknologi til, at ældre kan beholde deres egne tænder. Det er et kæmpe fremskridt, men nogle ældre har brug for hjælp. Derfor er det utrolig vigtigt, at tandplejens viden kommer ældre borgere til gode og bliver delt med ældreplejens personale," siger Bünyamin Simsek, rådmand, Børn og Unge.

Projektet foregår i den sydlige del af Aarhus og i DemensCentrum, kommunens særlige demens-plejehjem. Det bliver afsluttet med en evaluering og en vurdering af, hvordan resultaterne kan bredes ud til øvrige områder af Aarhus.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11