23948sdkhjf

Aarhus har fået sit første idrætscenter for seniorer

I går mandag blev Plejehjemmet Fortegården i Risskov certificeret som det første senioridrætscenter i Aarhus.

På Fortegården er idrætsgrenen tilpasset målgruppen: Krolf, ribbegolf, petanque, dans og træning på indendørs og udendørs fitness-redskaber står på programmet, når seniorerne beslutter sig for at få lidt gang i bevægeapperatet.

- Vi vil gerne være med til at skabe mere liv på plejehjemmet, da fysisk aktivitet og fællesskab gør det sjovere at bo på et plejehjem. Et senioridrætscenter giver også pårørende og ikke mindst naboerne et nyt sted at dyrke idræt og det giver dermed også mulighed for en kaffesnak efter idræt mellem beboerne og de lokale naboer, siger Aase Klitte Holmgren, regionsformand i Dansk Arbejder Idrætsforbund.

- På Fortegården er det naturligt at mødes i en fælles aktivitet som idræt, der giver socialt samvær og skaber relationer på tværs af plejecenteret og vores udlejningsboliger. Nu har vi fået endnu flere tilbud, som indbyder til fællesskab. Det er en fornøjelse at se de energiske krolfspillere på plænerne foran vores boliger, og ikke mindst høre de glade grin, der følger med, når man er sammen om en aktivitet, siger Karin Short, direktør for den selvejende institution Fortegården.

- Idræt og motion er godt for andet og mere end det fysiske helbred. Ensomhed er et stort problem for mange ældre mennesker, og når man er sammen om at dyrke idræt, opbygger man et fællesskab, der kan være med til at holde ensomheden fra døren. Derfor er vi i Aarhus Kommune begejstrede for idéen med senioridrætscentre og arbejder på, at de bliver mere udbredt”, siger rådmanden for Sundhed og Omsorg Jette Skive.

Fortegården er samtidig et af de første senioridrætscentre i landet, da det kun findes i fem andre kommuner.
Det er Danmarks Idrætsforbund og Dansk Arbejder Idrætsforbund der står bag certificeringen af senioridrætscentre. Målet er, at der i Danmark skal være mindst 30 certificerede centre inden 2018, og i Aarhus er plejehjemmene i Stavtrup og Beder ved at følge i hælene på Fortegården.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094