23948sdkhjf

Esbjerg tilbyder ældre en 'spiseven'

Spisevenner skal skabe hygge i dagligdagen og vække appetitten hos ældre.
Mad smager ofte bedre - og af mere - når den nydes i godt selskab. Derfor vil Esbjerg Kommune nu sammen med Ældre Sagen matche ældre borgere, der får madservice, med frivillige, som har lyst til at blive spisevenner. Målet er, at den ældre og spisevennen kan samles om et hyggeligt måltid en gang om ugen.

- Mange ældre spiser alene og spiser måske for lidt. Det kan være hyggeligt og øge lysten til at spise, hvis der er én at dele måltidsoplevelsen med. Derfor er jeg glad for, at vi nu kan starte projekt Spisevenner og dermed være med til at styrke sundhedstilstanden og livskvaliteten hos ældre, der modtager madservice, siger formand for Sundhed & Omsorgsudvalget, Henning Ravn.

En spiseven fungerer som en besøgsven. Spisevennen er en frivillig person, som besøger en ældre borger en gang om ugen, hvor de hygger sig sammen omkring et måltid. Kommunens madservice leverer måltidet, som er gratis for spisevennen, mens den ældre selv betaler for sit måltid.

- Vi glæder os til sammen med Esbjerg Kommune at få sat gang i projekt Spisevenner og håber, at mange frivillige har tid og lyst til at blive spiseven og glæde en ældre borger med deres selskab, siger formand for Ældre Sagen i Esbjerg, Hanne Meyer.

Vil man være spiseven, kan man kontakte Ældre Sagen.

Projekt Spisevenner er blevet muligt med midler fra regeringens pulje til en mere værdig ældrepleje. Esbjerg Kommune og Ældre Sagen arbejder sammen om at løbe projektet i gang. På sigt er det planen, at Spisevenner bliver en selvstændig aktivitet under Ældre Sagen.


Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.142