23948sdkhjf

Ældre Sagen: Frisk mad tilbage på plejehjem

"Ældre Sagen opfordrer til, at kommunerne standser centraliseringen af madproduktionen," lyder det i en opbakning til regeringens finanslovforslag om anlægsmidler til nye køkkener.
Studier viser, at ca. 20 procent af landets plejehjemsbeboere er underernærede. Underernæring er et af fokuspunkterne i dansk pleje i disse år som en del af tidlig opsporing og forebyggelse af indlæggelser og genindlæggelser.

Ældre Sagen, der også har engageret sig i Forum for Underernæring, bakker nu op om regeringens finanslovsforslag om at afsætte anlægsmidler til de steder, hvor der skal etableres nye køkkener.
Der er lagt op til 15 millioner kr. årligt fra 2017 fra regeringens side. Beløbsrammen må vurderes i forhold til behovet, siger Ældre Sagen i en udtalelse:

"Ældre Sagen opfordrer til, at kommunerne standser centraliseringen af madproduktionen, genåbner de lokale køkkener, der findes og bygger alle nye plejehjem med køkken," lyder det fra Ældre Sagen.

"På mindre plejehjem, hvor det af forskellige grunde ikke kan lade sig gøre at etablere produktionskøkkener, foreslår Ældre Sagen, at der etableres anretterkøkkener. Her kan plejehjemmet modtage råvarer og halvfabrikata, som fx frikadellefars eller bake-off brød, som kan tilberedes i køkkenet. Køkkenet kan også bruges til julebagning, syltning eller andre aktiviteter, der skaber hygge og samvær på plejehjemmet."

Samlet koster underernæring samfundet ca. 6 mia. kr. om året.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111