23948sdkhjf

Interaktive lydmålere på Rigshospitalet

Rigshospitalets Neonatalklinik er den første i verden med et system af interaktive lydmålere. Klinikken har indgået et samarbejde med virksomheden SoundEar
På Rigshospitalet arbejder Neonatalklinikken, der bl.a. behandler for tidligt fødte børn, med at reducere den unødige støj på afdelingen.

I et samarbejde med virksomheden SoundEar har klinikken fået opsat et antal af de karakteristiske lydmålere, der lyser grønt, gult eller rødt for at vise lydtrykket på stuerne. Formålet er at nedbringe støjniveauet. Unødig støj påvirker både børn, familier og personale negativt, og målet er derfor at nedbringe støjniveauet til gavn for alle parter.

- Et højt lydniveau kan være nødvendigt i akutte situationer. Den type støj kan vi ikke gøre noget ved. Men lydmålingerne kan være med til at sætte fokus på unødvendig lyd. Det kan være et rullebord, der knirker, eller det kan være støj som kommer ind udefra via åbne vinduer. Vi kigger også på arbejdsrutiner, der støjer mere end nødvendigt og lyd fra overvågning og alarmer, forklarer Ole Juhl fra SoundEar.

Samarbejdet mellem Rigshospitalets Neonatalklinik og SoundEar er kommet i stand med hjælp fra InnovationsAgenterne, hvor et såkaldt Innovationstjek førte til midler fra InnoBooster-puljen. Projektet startede op den 1. maj i år.

- Målingerne indsamles centralt i et stykke software, og projektet går ud på at finde den mest hensigtsmæssige måde at formidle målingerne til afdelingens personale, forklarer Ole Juhl og tilføjer, at personalet kan bruge målingerne til at ændre adfærd og fjerne den unødige støj.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109