23948sdkhjf

Svendborgs demensby indviet

Bryghuset - Svendborg Demensby er indrettet med et butiksstrøg med masser af aktivitetsmuligheder og et stort afgrænset udeareal.
I går var der indvielse af Danmarks første demensby.

Som Magasinet Pleje tidligere har fortalt, ligger demensbyen midt i Svendborg, og den er etableret på det allerede eksisterende plejecenter Bryghuset, der med sine i alt 125 boliger også er et af kommunens største plejecentre.

- Vi laver en by i byen, hvor vi giver nogle anderledes tilbud til beboerne, som er tæt på det hverdagsliv, de levede, inden de fik en demensdiagnose, fortalte projektleder Annette Søby til Magasinet Pleje i august.

I det tidligere områdekontor på Bryghusets dagcenter er der kommet et helt nyt butiksstrøg med masser af aktivitetsmuligheder. Her vil beboerne for eksempel kunne få sved på panden i motionsrummet, få klippet lokkerne i skønhedssalonen, læne sig tilbage i en blød Chesterfield stol i herreværelset eller shoppe løs i genbrugsbutikken. Demensbyen har også sin egen restaurant, hvor beboere og besøgende kan nyde en nybagt bolle og et glas køligt rosévin. Demensbyens store udeareal er afgrænset. En stor del af Bryghusets bygninger laver i forvejen en naturlig afgrænsning, og på resten af området er der opsat et trådhegn. Det skal være med til at sikre, at beboere ikke forvilder sig væk fra demensbyen.

I forbindelse med indvielsen i går mandag var der taler fra borgmester Lars Erik Hornemann og socialudvalgsformand Hanne Ringgaard Møller, ligesom en sygdomsramt Sundheds- og ældreminister Sophie Løhde sendte en ministerhilsen. Til indvielsen var der også premiere på en særlig demensby-sang skrevet af sosu-assistent Nanna Murholm, og der blev serveret en specialbrygget øl fra Thurø Bryghus.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094