23948sdkhjf

Mere aftenpersonale på Odenses plejecentre

Odense Byråd har netop besluttet at bruge 20 millioner kroner på mere personale om aftenen på kommunens plejecentre. Det svarer til ca. 44 ansættelser.
Byrådet i Odense har netop besluttet at bruge 20 millioner kroner på mere aftenpersonale på Odenses plejecentre. Pengene kommer fra de ekstra skatteindtægter, som 'Velfærdsprocenten' giver fra 2017.

Velfærdsprocenten giver Ældre- og Handicapforvaltningen 31,9 mio. ekstra i 2017. Odense Byråd har nu godkendt et forslag til, hvordan pengene skal bruges. Og den største del går til ansættelse af aftenpersonale på Odenses plejecentre for 20 mio. kroner. Det svarer til ca. 44 ansættelser.

- Jeg er glad for, at vi nu kan tilføre vores plejecentre flere ressourcer og hænder i aftentimerne. Det er noget, der kan mærkes derude, og som vil skabe mere tryghed, ro og omsorg for nogle af vores svageste borgere, siger rådmand Brian Skov Nielsen (EL)

Indtægterne fra Velfærdsprocenten skal efter aftalen bruges til at sikre et varigt løft af velfærden i Odense Kommune.

- Vi må bare erkende, at velfærdsniveauet i Odense har været meget lavt. Det kan vi se, når vi sammenligner os med andre kommuner, og hvad de f.eks. bruger på ældreområdet og handicapområdet. Der ligger vi i den lave ende, hvilket vi ikke kan være tilfredse med. Der skal flere penge til, og det her er godt og nødvendigt skridt på vejen, siger Brian Skov Nielsen.

Ud over mere aftenpersonale blev det også aftalt, hvilke andre områder der skal have penge. Det betyder bl.a. en årlig investering i handicapområdet på 10 mio. kroner, 1,9 million til aktiviteter i botilbud på handicap og psykiatriområdet, samt 1,1 mio. kroner til forebyggelsesindsatser.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094