23948sdkhjf

Bedre overblik skal hjælpe med at nedbringe overbelægning

Nu er 15 mio. kr. på vej ud på en række sygehuse i fire regioner fra den særlige akutpakke mod overbelægning.
15 mio. kr. fra den særlige akutpakke mod overbelægning skal skabe større overblik og mere effektive arbejdsgange på en række sygehuse, så senge og personale kan anvendes bedre. Det skriver sundheds- og ældreministeriet på sin hjemmeside.

De 15 mio. kr. skal over de næste to år bruges til at udvikle og udbrede en række lokale it-værktøjer. De skal give ledelse og personale bedre mulighed for at være på forkant med en mulig overbelægning og i højere grad udnytte sygehusets samlede kapacitet.

Det kan eksempelvis være it-moduler til fælles overblik over patienter, belægning og kapacitet, programmer til bedre vagtplanlægning og automatiske SMS-beskeder til det relevante personale, når for eksemel en ny patient er på vej, så personalet i mindre grad er bundet til kontoret for at holde øje med en skærm, men kan bruge tiden på de øvrige patienter.

I juni måned 2016 indgik partierne bag finansloven 2016 en aftale om en national handlingsplan for den ældre medicinske patient. Første led i handlingsplanen var en akutpakke målrettet mod at nedbringe overbelægningen på landets sygehuse, som partierne indgik aftale om i februar måned 2016.
Regeringen har afsat 1,2 mia. kr. til den samlede handlingsplan i årene 2016-2019. Heraf fordeler akutpakken 415 mio. kr. på initiativer mod overbelægning
Handlingsplanen for den ældre medicinske patient skal ses i sammenhæng med en række andre initiativer fra regeringen rettet mod de ældre, eksempelvis den nationale demenshandlingsplan 2025 og 266 mio. kr. fra satspuljeaftalen 2016-2019 til indsatser målrettet svage ældre.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094