23948sdkhjf

Fremtidens sygehus er indviet i Kolding

Kolding Sygehus har fået ny akutmodtagelse og bedre adgangsforhold for ambulancer og helikoptere
Første spadestik blev taget for seks år siden for at skabe fremtidens akutsygehus i Kolding, og det er nu blevet til virkelighed.

Kolding Sygehus har over de sidste seks år gennemgået en større renovering og udbygning og sygehuset strækker sig nu over 110.000 kvm.

Sygehuset blev indviet i sidste uge under overværelse af blandt andre Kronprins Frederik, der klippede snoren og indviede sygehuset.

- Med det nye Kolding Sygehus har borgerne i Trekantområdet fået et akutsygehus med moderne rammer, der er helt i topklasse. Nu er vi endnu bedre rustet til at give borgerne i Trekantområdet den bedst mulige behandling, sagde regionsrådsformand i Region Syddanmark, Stephanie Lose (V), som den første på talerstolen til indvielsen. Hun fremhævede også, at hverken budget eller tidsplaner har været overskredet.

Ifølge sundheds- og ældreminister Sophie Løhde (V) var det en stor dag for hele Danmark, fordi indvielsen af sygehuset også er virkeliggørelsen af en vision, der blev formuleret for 10 år siden, om at skabe et stærkt akutberedskab, hvor den rette ekspertise i de rette rammer og den rette behandling skulle være til stede, når der var brug for det - uanset hvor man boede i landet.

- Dengang var det nogle flotte ord på noget papir, men med jeres akutsygehus her i Kolding kan man se, hvordan en vision kan gå hen og blive til virkelighed, og det vil jeg gerne ønske jer og os alle sammen et stort tillykke med, sagde Sophie Løhde til indvielsen.

Moderne sygehus

På Kolding Sygehus er der bygget ny Fælles Akutmodtagelse og skabt gode adgangsforhold for ambulancer og helikoptere.

Der er bygget seks nye etager på i højden med 202 enestuer til patienter. Samtidig har der været stor fokus på at gøre det let, indbydende og trygt for patienter og pårørende at komme til sygehuset og ind på afdelingerne.

Kolding Sygehus er totalt blevet end tredjedel større - fra cirka 80.000 til 110.000 kvm. 27.965 eksisterende kvadratmeter er blevet ombygget, mens der er bygget 33.500 nye kvadratmeter til.

Kolding Sygehus er en del af Sygehus Lillebælt og har et optageområde på 300.000 indbyggere.

brahe
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11