23948sdkhjf

Natur bringer livsglæde på aarhusianske plejehjem

Nu bliver en ny omgang af projektet Plant Liv skudt i gang i Aarhus.
I årets løb er naturen kommet tættere på mange beboere på de 24 aarhusianske plejehjem, der har været med i tiltaget Plant Liv under Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune. Beboerne har ønsket alt fra frugttræer, bærbuske og krokustæpper til fuglehuse, høns, kaniner og stjernekikkerter.

I morgen bliver en ny omgang af Plant Liv skudt i gang, og igen er alle plejehjem i Aarhus inviteret til at være med. Invitationerne bliver uddelt på alle plejehjem sammen med en inspirationsbog med fortællinger om de tiltag, der er sket i løbet af det sidste år.

- Plant Liv handler om at bruge naturen og taler så let til beboere og personale. Det sætter stemninger i gang, for det taler til menneskerne, og ikke til deres diagnoser og alder. Naturen vækker minder og erindringer og giver anledning til en masse samtaler og nærvær for beboere og personale, siger projektleder Mette Schmidt-Laugesen.

Det er netop vigtigt for Plant Liv, at det er plejehjemmenes egne ønsker, der bliver taget udgangspunkt i, fremhæver rådmand for Sundhed og Omsorg Jette Skive.

- Fælles for det hele har været, at beboerne selv har været med til at bestemme, hvad de gerne vil have. Beboerne har valgt det, de holder allermest af. Og hver eneste ting er med til at skabe glæde, fest og farver. Eller kortere sagt - livskvalitet, pointerer hun.

Hønsegård på Hestehavehusene

Plejehjemmet Hestehavehusene er et af de plejehjem, der var med i første omgang af Plant Liv. Her fik de blandt andet en hønsegård med fem brune høns. Beboerne er med til at passe hønsene og nyder godt af mere liv i haven.

- Det har været med til at skabe en forandring for mange beboere. De er optaget af hønsene og spørger, hvor mange æg der er i dag, samler mælkebøtter og græs til dem. Jeg tror, der er flere, der kommer ud nu - ”Nu skal vi lige ud og se til hønsene,” siger de, fortæller Elise Grønborg, der er beboer på Hestehavehusene og nyder sine daglige besøg i hønsegården.

Inspiration

For at fejre, at en ny Plant Liv sæson skydes i gang, sender Plant Liv kage til alle beboere, personale og ledere i håb om, at de sammen vil nyde kagen, mens de kigger i invitationen og bogen.

De plejehjem, der ønsker at være med i Plant Liv bliver inviteret til at mødes med projektlederen for at få sat ord på de drømme, som de har for deres plejehjem.

I invitationen er der mange forskellige ideer, der kan inspirere plejehjemmene. Det kan være fodrebrætter med sugekopper, der kan sættes på vinduet, så beboerne kan få glæde af fuglelivet helt tæt på. Der er også et afsnit om spiselige tiltag, udarbejdet i samarbejde med Smag På Aarhus. I det hele taget er der fokus på at stimulere alle beboernes sanser med kaniner, smukke fototapeter og klingende vindbjælder, fortæller Aarhus Kommune.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.051