23948sdkhjf

Herning: Madlavning skal være en aktiv del af hverdagen på plejehjem

- Vi vil nu satse på at etablere såkaldte leve-bo-miljøer – en slags køkken-alrum – så tæt på de ældres plejecenter-bolig som overhovedet muligt, siger Anne Marie Søe Nørgaard, (V), formand for Social- og Sundhedsudvalget i Herning Kommune.
- Madlavning skal være en aktiv del af beboernes hverdag, som de løbende kan følge med i og deltage i, hvis de ønsker det.
Sådan lyder det fra Herning Kommune, hvis budgetforligspartier er enige om, at kommunen skal lægge billet ind på en ny pulje, som er en del af Finansloven for 2017.

Puljen giver Herning Kommune mulighed for at søge 6,75 mio. kr. til at ”renovere, etablere og genetablere køkkener på landets plejehjem”.

I dag får langt hovedparten af de ældre på plejecentrene mad leveret fra Centralkøkkenet i Aulum. Tre plejecentre har selv produktionskøkken, mens to allerede nu har leve-bo-miljøer, blandt andet Vesterled.

- Vi vil nu satse på at etablere såkaldte leve-bo-miljøer – en slags køkken-alrum – så tæt på de ældres plejecenter-bolig som overhovedet muligt, siger Anne Marie Søe Nørgaard, (V), formand for Social- og Sundhedsudvalget i Herning Kommune.

Omlægningen til leve-bo-miljøer finder sted i takt med tildelingen af penge fra statens pulje. Budgetforligspartierne forudsætter, at driften vil kunne holdes inden for de eksisterende, økonomiske rammer.

- Vi har rigtig gode erfaringer med leve-bo-miljøet på Vesterled. Disse gode erfaringer ønsker vi nu rullet ud på kommunens øvrige plejecentre til gavn for de øvrige, ældre medborgere. Samtidig har vi på de nybyggede plejecentre i Lind og ved Fuglsang Sø allerede indrettet køkken-alrum, så her er vi på forkant, siger Anne Marie Søe Nørgaard.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.116