23948sdkhjf

"Når man cykler, blomstrer det gode humør"

Den nye cykelforening Velo Team Gråsten har netop modtaget Sønderborg Kommunes sundhedspris.
Sønderborg Kommune har netop uddellt to sundhedspriser på hver 10.000 kronrer.

Den ene sundhedspris gik til Velo Team Gråsten. Velo Team Gråsten er en ny cykelforening, stiftet i 2016, der allerede har 23 aktive medlemmer, primært pensionister. Der er cykeltræning to gange om ugen og om sommeren tager de på lange ture. Turene har altid et kulturelt mål eller indhold.

Medlem af sundhedsudvalget Dieter Jessen overrakte prisen til Finn Gregersen fra Velo Team Gråsten, og citerede bl.a. en passage fra indstillingen:

- Når man cykler, taler man ikke kun med dem, man tror man har noget til fælles med, man taler med dem, man lige nu cykler sammen med. Når man cykler falder snakken let og det gode humør blomstrer. Nye venskaber knyttes på tværs i fælles engagement for cykling i Velo Team Gråsten, sagde Dieter Jessen.

Løbejoggere på Bosager

Den anden sundhedspris gik til boenheden Bosager for et initiativ med finansiering og kreativ brug af to løbejoggere, som beboerne på Bosager har stor glæde af.

- Jeg synes, det er et fornemt initiativ, der fortjener sundhedsprisen 2016. Og på Bosager er det både medarbejderne, ledelsen og Pårørende Rådet, der har bidraget til det gode initiativ med løbejoggerne. Det er også fornemt, at I har formået at inddrage frivillige løbere, der gerne kommer for at løbe en tur med borgerne. Og det hele organiseres via en Facebook-gruppe, hvor de frivillige melder sig til at tage en tur med en borger på Bosager. Det er sørme godt gået Bosager, sagde medlem af sundhedsudvalget Dieter Jessen.

Det er Pårørende Rådet, der har indsamlet penge til de to løbejoggere, og den ene er sponsoreret af Linak.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109