23948sdkhjf

Demenstilbud i Randers holder aftenåbent

To gange om måneden afholder demenstilbuddet Borupvænget nu aftenarrangementer for borgere med demens.
Demenstilbuddet Borupvænget i Randers Kommune har nu - med midler fra Sundhedsstyrelsens satspulje til ”Aflastning af pårørende til demente i egen bolig” - fået mulighed for at arrangere to månedlige aftenarrangementer for borgere med demens.

- Som pårørende til et menneske med demens kan man godt have brug for aflastning og mulighed for at foretage sig noget på egen hånd. Med den nye tilbud kan de pårørende kan være helt trygge, fordi de ved, at deres kære er i gode hænder hos os, siger SOSU-assistent Christina Cecilie Jensen, der ligesom sine kolleger i tilbuddet har mange års erfaring med demens.

Arrangementet omfatter fælles forberedelse af aftensmad, fællesspisning og fokus på bevægelse og motion. Der er i den forbindelse ansat en fysioterapeut.

Pårørendearrangement

Pårørende kan blandt andet benytte sig af lejligheden til at deltage i pårørendearrangementet på Rosenvænget, som finder sted den første mandag i hver måned. Her bliver der taget forskellige emner op, som berører pårørende til demensramte.

- Vi ved, at mange før har meldt fra til pårørendearrangementet, fordi de ikke kunne efterlade deres ægtefælle alene derhjemme. Men man kan selvfølgelig også benytte lejligheden til at tage en aften på café med vennerne – det er helt op til den enkelte, siger Christina Cecilie Jensen.

Første arrangement løber af stablen fra på mandag d. 5. december og herefter hver 1. og 3. mandag i måneden til og med oktober 2017. Borgere med demens skal visiteres til tilbuddet.



Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109