23948sdkhjf

Indsats behøver ikke koste kommunen penge

KORA har evalueret indsatsen for at skabe sammenhæng i forløb for ældre, svækkede patienter. Det er som minimum omkostningsneutralt at forebygge genindlæggelser ved at styrke den eksisterende udskrivningskoordination.
"Der er fortsat brug for, at fagpersoner i kommuner og på hospitaler har fokus på at inddrage patienter og pårørende og på at skabe en bedre sammenhæng i forløbene for særligt svækkede ældre patienter."

Det skriver KORA, der har evalueret indsatsen om fælles regional-kommunal forløbskoordination til særligt svækkede ældre patienter.

KORA har udarbejdet evalueringen for Sundhedsstyrelsen.

Kommunerne har i perioden især arbejdet med at styrke den eksisterende udskrivningskoordination. Indsatsen er evalueret særskilt og ser ud til at kunne forebygge genindlæggelser og til at kunne tilrettelægges, så den som minimum er omkostningsneutral for kommunen.

- Evalueringen af den såkaldte ’fremskudte visitation’ giver gode og brugbare løsninger til, hvordan regioner og kommuner kan arbejde sammen om at forbedre forløbet for særligt svækkede ældre borgere, siger Jette Blands, der er læge i Sundhedsstyrelsen.

Regionerne har gennemarbejdet deres indsatser og procedurer for at kunne identificere de særligt svækkede ældre medicinske patienter under indlæggelsen og formidle deres særlige behov til kommunerne.

Evalueringen viser også, at der fortsat og uændret fra 2014 er mange blandt de adspurgte fagpersoner i regioner og kommuner, der vurderer, at der i ringe eller nogen grad er tilstrækkelig sammenhæng i forløbene for ældre svækkede patienter.

Læs hele rapporten her.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094