23948sdkhjf

Demens: Aarhusianske buschauffører på skolebænken

Aarhus skal være en demensvenlig by. Derfor skal også chauffører vide mere om demenssygdomme.
I Aarhus skal 75 chauffører fra PP Busser og Handicap Befordring A/S i de kommende uger på skolebænken for at få mere viden om mennesker med demens, og om hvordan man omgås dem.

De to busselskaber er blevet valgt til at stå for kørslen til og fra lokalcentrene i Aarhus, og derfor har Demens Centrum Aarhus aftalt et undervisningsforløb med de to busselskaber for at sikre, at chaufførerne har forståelse for og indsigt i sygdommen. I undervisningen vil de få kendskab til sygdomsforståelse, forståelse af adfærd samt kommunikation med personer med demens.

- Når chauffører kører borgere til arrangementer til og fra lokalcentrene, vil de uvægerligt møde mennesker med demens, og det er en klar fordel for alle parter, hvis chaufførerne er klædt ordentligt på til den del af jobbet. Derfor er det helt naturligt, at vi også sætter ind på dette område i vores bestræbelse på at gøre Aarhus til en demensvenlig by, hvor hele samfundet får en øget forståelse for mennesker med demens, siger rådmand i Sundhed og Omsorg Jette Skive.

- Når vi har gjort vore erfaringer med disse chauffører, er det hensigten at udvide tilbuddet til også at omfatte taxichauffører og chauffører ved Midttrafik, tilføjer hun.

Undervisningen at de 75 chauffører foregår den 7., 12. og 15. december
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093