23948sdkhjf

Nu er det en realitet: LederForum bliver en del af FOA

LederForum, fagorganisationen for blandt andre plejehjemsledere, bliver fra 1. januar en del af FOA
Fagforbundet FOA og fagforeningen LederForum fusionerer pr. 1. januar 2017. Det er i dag blevet en realitet efter, at organisationerne har bejlet til hinanden i et stykke tid.

LederForum, der er fagforening for ledere, mellemledere og specialister i ældreplejen, ser frem til, at der fremover er flere ressourcer til at styrke medlemmernes stemme i en tid, hvor der er masser af røre på ældreområdet.
Formand Ole Mørk Nielsen siger således her til formiddag til Magasinet Pleje:

- Vi skal stå stærkere i lederarbejdet, så vi kan yde en bedre medlemsservice. Hos FOA får vi bl.a. adgang til specialkompetencer.

LederForums 700 medlemmer optages formelt set i FOA – og det er dermed FOAs navn og vedtægter, der vil være gældende fremover. Mellemledere og ledere i social- og sundhedssektoren vil derfor fremover være organiseret under navnet 'FOAs Lederforum'.

Fusionen handler for Ole Mørk Nielsen også om at styrke medlemmernes rolle i ældresektoren.

- Der er desværre en tendens til, at man i kommunerne går efter højere uddannede, når der skal findes nye medarbejdere til mellemleder- og lederstillinger på de danske plejehjem, og ikke kun kigger på de bedste lederegenskaber. Det gælder også generelt på stillinger på området. Man kan ikke bygge et hus, kun med en indsats fra arkitekter. Man skal også bruge murere og tømrere. Den bedst kvalificerede skal ansættes i jobbet, men vi oplever ikke altid, at det sker, siger Ole Mørk Nielsen.

Har brug for at trække lederne til os
Formand for FOA's social- og sundhedssektor, Karen Stæhr, glæder sig også over det nye samarbejde.

- Det sker mange ting i det nære og sammenhængende sundhedsvæsen lige nu, og vi har hos FOA haft brug for at trække lederne tættere til os. Vi skal klæde vores medlemmer på til fremtiden på et område, der udvikler sig lynhurtigt, siger Karen Stæhr idag til Magasinet Pleje.

Hun mener, at FOA kan lære af LederForums evne til at afholde konferencer og kurser for deres medlemmer.

- LederForum kan noget dér, som vi ikke har været specielt gode til. Vores fokus på ledernes rolle er langt mere potent. Vi ser meget frem til at kunne tilbyde vores medlemmer et kvalificeret forum for ledere i social- og sundhedssektoren.

Begge organisationers forsamlinger har sagt ja til fusionen.

I FOA har hovedbestyrelsen godkendt den enstemmigt.

Medlemmerne i Lederforum har ved en urafstemning sagt ja til at blive lagt sammen med FOA med 71,3 procent ja-stemmer. 28,7 procent var imod.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14