23948sdkhjf

Holmegårdsparken hædres som årets bolig

Plejehjem i Charlottenlund vinder Årets Byggeri 2016, kåret af Magasinet Byggeri.
- Vi er utroligt stolte over, at Holmegårdsparken er blevet kåret til Årets Byggeri, med ’hjemlighed’ som omdrejningspunkt for livets sidste fase.

Sådan siger Lars Hetland, ansvarlig partner på plejehjems-projektet i Charlottenlund, da han forleden modtog prisen fra Magasinet Byggeri ved en ceremoni i cafeen på OK Fondens plejehjem, Holmegårdsparken.

Udover det gode samarbejde med bygherre og brugere, udpeger Lars Hetland tre hovedgreb, som i særlig grad er lykkedes i projektet:

• Åbenhed til lokalområdet
• Godt indeklima, der bl.a. med en smal rumdybde, skaber gode dagslysforhold
• De karakterdannende karnapper, som er rammen om boligens hjerterum med plads til, at have minderne fra et langt liv omkring sig og som åbner boligen for panoramakig til omverdenen.

"Der skal bygges rigtigt meget mere til vore ældre medborgere de kommende år. Byggerier, der gerne må blive lige så sympatiske som plejehjemmet Holmegårdsparken. Det ombyggede plejehjem er både moderne, men stadig i fin harmoni med det omgivende kvarter, og det udgør en tryg og genkendelig ramme for sine beboere, der uden tvivl vil have let ved at kalde stedet for hjem. Og det er et byggeri, der understøtter sine beboeres liv uanset deres varierende behov for pleje, støtte, fællesskab og privathed", lyder det i dommerkomiteens begrundelse.

PROJEKTFAKTA
Bygherre: DSI Holmegårdsparken v. OK-fonden
Beliggenhed: Ordrupvej, Charlottenlund
Areal: 10.615 m2 / 120 boliger
RUBOW arkitekter Totalrådgiver, Arkitekt
Samarbejdspartnere: Orbicon, Opland Landskabsarkitekter, Kornerup
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094